Sevindikli’de gülen Ekrem Yavuz oldu

Körfez Belediyesi tarafından düzenlenen 44. Altın Kiraz Festivali Yağlı Güreş Müsabakalarında Abdullah Güngör'ü mağlup eden Ekrem Yavuz başpehlivan oldu

 Körfez Belediyesi tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen 44. Altın Kiraz Festivali bu yıl dolu dolu etkinliklerle şölen havasında geçti. Sevindikli Er Meydanında yapılan güreş müsabakalarına ilgi oldukça fazlaydı. Kırkpınar güreşleri öncesinde ‘son prova’ olarak görünen Taşköprü Yağlı Güreşleri için ‘efsane’ isimler başpehlivanlık için kıyasıya mücadele içine girdi. Güreşler öncesinde alana gelenlere su ve yemek ikramlarında bulunuldu.

KATILIM ÜST SEVİYEDEYDİ

Güreşleri izleyenler arasında; Körfez Kaymakamı Dr. Hasan Hüseyin Can, Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran, Kaytazdere Belediye Başkanvekili Mehmet Aydın, Belediye Başkan Yardımcıları Selattin Kabadayıoğlu, Faruk Denli, İsa Taş, Levent Yılmaz ve Sait Çalık, meclis üyeleri, Taşköprülüler Dernek Başkanı Yasin Sönmez, muhtarlar, STK temsilcileri ve çok sayıda güreş sever katıldı. Müsabakalar öncesi alana gelen Başkan İsmail Baran, güreşleri ve tribünlerdeki güreş severleri selamladı.

MÜCADELE ALKIŞ TOPLADI

Minik, teşvik, tozkoparan, ayak, deste, büyük orta, baş altı ve başpehlivanlık için yüzlerce güreşçinin mücadele ettiği Taşköprü Yağlı Güreşler, oldukça çekişmeli görüntülere sahne oldu. Yarışmanın favorileri arasında görülen ve son 2 senenin şampiyonu olan Recep Kara, sürpriz bir şekilde kemer mücadelesine erken veda ederken, diğer isimlerin mücadeleleri er meydanını dolduran güreş severler tarafından ayakta alkışlandı.

FEDAKÂRLIKTAN KAÇMIYORUZ

Güreş müsabakalarını canlı olarak yayınlayan yerel ve ulusal kanallara konuk olan Başkan İsmail Baran, “Bizler, 44. Altın Kiraz Festivalimiz kapsamında yer alan Taşköprü Yağlı Güreşleri’ne büyük önem veriyoruz. Ata sporumuzu zevkle izliyor ve izlenmesini sağlıyoruz. Her geçen yıl güreşlerimizin standardını da üst noktaya çekiyoruz. Burada güzel bir ruh oluştu. Ve biz de bu kültürü yaşatma adına hiçbir fedakârlıktan kaçmıyoruz” dedi.

DESTEĞİMİZ SÜRECEK

Tüm pehlivanları mücadelelerinden dolayı kutladığını belirten Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran, “Onlara gerçekten canı gönülden yürekten teşekkür ediyorum. Biz, Sporun Başkenti Körfez sloganı ile yola çıktık. Spor akademimiz 15 kategoride faaliyet gösteriyor. Bunların en başında yağlı güreş geliyor. Yağlı güreşler ata sporumuz. Bizler için önemli. Bugün olduğu gibi her zaman desteğimizi göstereceğiz” dedi.

SON DAKİKADA GELDİ

Abdullah Güngör, Salih Erinç, Serhat Balcı, Nedim Güreş, Ali Gürbüz, İsmail Balaban ve Fatih Atlı gibi pehlivanların boy gösterdiği güreşlerin finalinde; Abdullah Güngör ve Ekrem Yavuz vardı. Normal mücadele süresinde galip gelen olmayınca, puanlamaya geçildi. Mücadelenin tamamlanmasına az bir süre kala Ekrem Yavuz yaptığı hamle ile sayı alınca, altın kemeri de sırtlayan isim oldu.

İSMAİL ÇIRAK, GÖĞSÜMÜZÜ KABARTTI

Oldukça çekişmeli geçen ‘başpehlivanlık’ mücadelesi izleyenlere keyifli anlar yaşatırken, madalya töreninde de renkli görüntüler vardı. Güreşçiler birbirlerini tebrik ederken, Ekrem Yavuz’a altın kemerini Körfez Kaymakamı Hasan Hüseyin Can ve Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran taktı. Taşköprülü olan ve büyük orta boyda birincilik ipini göğüsleyen güreşçimiz İsmail Çırak birinci olurken, ilk tebrik edenlerden biri de Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran oldu.

TESİS İÇİN TEŞEKKÜR ETTİLER

Altın kemeri takan Ekrem Yavuz, “Gerçekten çok güzel bir alan. Çok güzel bir etkinlik. Çok güzel güreşçilerle mücadele ettik. Finalde Abdullah Güngör kardeşimizleydik. Ama özellikle Başkanımıza desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum” dedi. Tesisler için Başkan  İsmail Baran’a teşekkür eden Ekrem Yavuz, “Böyle tesisler yapılması gerçekten çok güzel. Başkanımıza yağlı güreşlere verdiği desteklerden dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

 

 Sevindikli Er Meydanı’nı dolduran güreş severler, oldukça keyifli müsabakaları izledi.


Altın kemeri boynuna takan Ekrem Yavuz ve ikinci olan Abdullah Güngör, Kaymakam Dr. Hasan Hüseyin Can ve Başkan İsmail Baran ile birlikte.



 Abdullah Güngör ve Ekrem Yavuz arasındaki başpehlivanlık mücadelesi, nefesleri kesti.



Başaltı kategorisinde dereceye giren güreşçilere madalyalarını Körfez Belediye Başkan Yardımcıları Faruk Denli ve İsa Taş birlikte verdi.


Ekrem Yavuz, Abdullah Güngör, Salih Erinç, Serhat Balcı, Nedim Güreş, Ali Gürbüz, İsmail Balaban ve Fatih Atlı gibi önemli başpehlivanlar, kura çekimi öncesinde protokol üyeleriyle bir arada.



Büyük orta yağlı güreş müsabakalarında birincilik ipini göğüsleyen İlçemizin altın çocuğu, güreşçimiz İsmail Çırak’ı ilk olarak protokol üyeleri tebrik etti.


Başkan İsmail Baran, güreşler öncesinde alanı gezdi, güreş severleri selamladı.

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817