SEYAHAT YAZARIMIZ MURAT AK'IN BU HAFTAKİ ROTASI; ANADOLU’NUN BEYAZ GELİNLİĞİ: PAMUKKALE
 
Sevgili dostlar, can gezikolikler hepinize kucak dolusu selamlar. Yazılarımızı facebook ve instagram üzerinden MURAT AK SEYAHAT YAZARI sayfamıza beğeni yaparak da takip edebilirsiniz.

Hierapolis’in yer altı katmanlarında bulunan şifalı sular yerüstünde gösterişli ve zarif kaleler inşa etmeye karar vermişlerdi. İçerisindeki minerallerin şifa dağıttığı pamuktan kalelerin insanı büyülediği beyaz cennet Pamukkale’yi bizimle keşfetmeye var mısınız ?

Basmaya bile kıyamayacağınız Pamukkale muhteşem görsel güzelliği ve şifalı sularıyla her yıl onbinlerce turisti ağırlıyor. Yanıbaşında bulunan antik kentler ve kaplıcalar ile aynı zamanda medeniyet ve şifa merkezi olan Pamukkale sadece ülkemizde değil dünya turizminin de en önemli merkezlerinden biri kabul ediliyor.


DENİZLİ İLİ SINIRLARI İÇERİSİNDE VE DÜNYACA ÜNLÜ

Beyaz cennet Pamukkale, Ege bölgesinde, Menderes nehri vadisinde Denizli ilimiz sınırları içerisinde bulunuyor. Ulaşımı da son yıllarda yapılan iyileştirme ve duble yol çalışmaları ile son derece kolay ve rahat. Denizli il merkezine yaklaşık 20 km mesafede olan Pamukkale’de aynı zamanda konaklama imkanları da son derece gelişmiş. Gelir durumunuza göre Pamukkale’de birçok alternatif mevcut. Dilerseniz 5 yıldızlı otellerde lüks konaklama imkanlarını değerlendirebilir ya da orta seviyedeki pansiyonlarda konaklayabilirsiniz.

1988 YILINDAN BERİ UNESCO DÜNYA MİRASI LİSTESİNDE

Dünyamızın nadide güzelliklerinden biri olan Pamukkale’nin Dünya kültür mirası listesinde yer almaması düşünülemezdi. Ülkemizin en önemli turizm merkezlerinden biri olan Pamukkale 1998 yılından bu yana UNESCO Dünya miras listesinde bulunuyor.

MİMAR KARBONAT MİNARELLERİ

Pamukkale’nin bu şaheser güzelliğini yeraltından çıkan karbonatlı sulara borçluyuz. Yer altı sularının yerüstünde aktıkları yüzeye karbonatı bırakmasıyla enfes güzellikteki teraslar ve travertenler ortaya çıkmış.

TERMAL SULAR ŞİFA DAĞITIYOR

Pamukkale’nin minarel yönünden zengin suyu birçok hastalığa da şifa oluyor. Pamukkale’nin termal suları, kalp rahatsızlıkları romatizma göz ve deri rahatsızlıkları gibi birçok rahatsızlık için çok zengin bir şifa kaynağı.

TRAVERTENLER ÜZERİNDE YÜRÜYÜN SUYA DALIN VE HARİKA POZLAR ÇEKİN

Pamukkale’nin dünyaca ünlü travertenleri üzerinde sifalı sular içerisinde keyifli keyifli yürürken bu doyumsuz güzelliğin hazzını sonuna kadar yaşayın, tatilinizin en eğlenceli anlarının sefasını sürün bembeyaz cennetin size hazırladığı manzaraları kadrajınızda yakalayın.


HİERAPOLİS ANTİK KENTİ PAMUKKALENİN HEMEN YUKARISINDA

Hierapolis antik kenti, antik dönemin insanları tarafından Pamukkale gibi muhteşem güzellikteki travertenlerin ve şifalı suların hemen üzerinde inşa edilmiş. Pamukkale’ye kadar gelipte güzeller güzeli Hera’nın şehri Hierapolis’i ziyaret etmeden dönmek olmaz. Hierapolis antik kentini de ziyaret ettiğinizde bu denli ihtişamlı bir kentin Pamukkale gibi beyaz bir cennetin hemen yanı başına niçin kurulduğunu çok daha iyi yorumlayabileceksiniz.

LAODİKYA ANTİK KENTİ DE PAMUKKALE’NİN HEMEN AŞAĞISINDA

Pamukkale’nin bereketli toprakları ve şifalı suları birçok medeniyete de ev sahipliği yapmış. Hierapolis antik kenti gibi Laodikya antik kenti de bunlardan en önemlilerinden bir tanesi. Denizli istikametinden geldiğinizde Pamukkale’ye ulaşmadan hemen önce Laodikya antik kentine ulaşıyorsunuz. Tıpki Hierapolis gibi Laodikya antik kentide Pamukkale seyahatinizin olmazsa olmazlarından biri.


ŞİFALI SULAR DİYARI KARAHAYIT PAMUKKALE’YE SADECE 5 KM

Pamukkale etrafına olanca zerafetiyle, güzelliğiyle bereket, şifa ve medeniyet saçmış. Karahayıt kaplıcaları da bunlardan biri. Her yıl onbinlerce insanın şifa, güzellik, zindelik ve rahatlamak için ziyaret ettiği Karahayıt kaplıcaları aynı zamanda kırmızı sulu kaplıca ünvanına da sahip. Konaklama imkanlarının son derece gelişmiş olduğu kaplıcaya Pamukkale ziyaretinizde en azından birkaç gün ayırın.Anadolu’nun beyaz cenneti Pamukkale, tarihe tanklık etmiş medeniyetleriyle, şifa dağıtan termal sularıyla, ciğerlerinize doldurabileceğiniz tertemiz Ege havasıyla sizleri bekliyor. Siz de özgürlüğünüzü alın ve beyaz cennet Pamukkale’ye yelken açın, hep seyahatte kalın….

Facebook ve Instagram: MURAT AK SEYAHAT YAZARI


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817