Sibel Gönül'den Maşukiye halkına destek!
AKP’de nöbetçi vekillik sırası Fikri Işık’tan sonra dün Sibel Gönül’deydi. TBMM Kadın-Erkek Fırsat Eşitliği Komisyon Başkanı olan Sibel Gönül’ün gündeminde 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü, Hızlı Tren için Maşukiye’de yapılması söz konusu olan taş ocağı ve siyasette kadının yeri konuları vardı. Maşukiye’de yapılacak taş ocağı için açık ve samimi konuşan Gönül, “Taş Ocağı yapılmasına karşıyım. Bunu ben kadar diğer milletvekillerimiz de istemiyor” dedi

HANÇER SAPLANMAMALI
“Maşukiye’de doğanın ve yeşilin zarar görmesini asla istemiyorum” diyen Sibel Gönül, “Yeşil konusunda hassasiyetim en üst noktadadır. Orada doğaya zarar vermeyi kimse istemez. Ben buna karşıyım. Orada mevcut bir taş ocağı vardı. Orası kullanılabilir dedik ama yeterli malzeme çıkmadı. Bu konuda arayış devam ediyor. Ben bu konuda gerek valimize, gerek belediye başkanımıza gerekli uyarıları yapmıştım. Valimizde kendisinin onay vermediği sürece açılmayacağını söylemişti. Ama şimdi vali hangi noktada bilmiyorum” dedi

EN SON SEÇENEK
“Ben sonuna kadar yeşilin ve halkın yanında olacağım” diyen Gönül, “Ciğerlerimize hançer saplanmasını istemiyorum. Eğer Kocaeli hem ekonomik hemde çevre olarak gelişme sağlayacaksa önce sosyal rahatsızlıkları en aza indirmeliyiz. Biri kamu menfaatine olan bir yatırım, diğeri ise çevre ve insan. Eğer gerçekten bir çıkmaz yaşanacaksa kısa süreli, sadece en az doğaya zarar verecek şekilde ve bu konuda taahhüt alınarak izin verilebilir” dedi.

ÖNCELİK ÇEVRE OLMALI
Bu konuda herkesin açık olması gerektiğini belirten Sibel Gönül, “Yanık Köy’den denildiği gibi eylemler oldu diye değil, malzeme bittiği için vazgeçildi. Çevredeki yerlere bakıldı. Mesela Suadiye’de ki ulaşım konusunda olumsuzdu. Yapılması gereken hazırlanan raporlara bakmak. Herkes bir araya gelmeli ve açık bir şekilde her şeyi konuşmalı. STK’ların neden istemediği, direnç gösterdiği paylaşılmalı. En öncelikli konu çevre olmalı” dedi.

KADINA ŞİDDETİ KINADI
TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Başkanı olan Milletvekili Sibel Gönül,  ‘25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü` ile ilgili bir açıklama yaptı. Gönül, “Kadına karşı şiddetin hem geleneğimizde olmayan hem etik olarak doğru olmayan hem kesinlikle yasal anlamda suç olan bir olgu olduğunu zihinlerimize kati suretle yerleştirmemiz gerekmektedir” diyerek şiddeti kınadı. Gönül, öğretmenlerin öğretmenler günü kutlamayı unutmazken Muharrem ayına girdiğimiz bu nedenle Aşure gününde tutulan oruç ve ibadetlerin kabul olmasını istedi.

BELEDİYECİLİK KADIN İŞİ
Gönül “Belediye başkanlıkları, belediye meclis üyeliklerinde, valiliklerde Kocaeli bakın çok erkeksi görünmektedir. İl müdürlüklerinde gereken kadın sayısı görülmüyor. Bu alanlarda pozitif bir ayrımcılık yapılması gerekiyor. Belediyecilik hizmetleri kadına çok yakışan hizmetlerdir. İnsan odaklı belediyecilik olduğundan kadın olmadan insan odaklı hizmet olmaz. Bütün siyasi partiler kadınların siyasette yer açmalıdır. Buna inanıyorum. Kadın bu yönde cesaretli olmalıdır” dedi

RAYLI SİSTEM GELECEK
“Belediyenin her kademesinde kadın olabilir” diyen Gönül, “Belediye meclis üyeliği, başkan yardımcılığı olabilir. Kocaeli ve İstanbul başta olmak üzere büyük şehir olanlarda alt yapılar tamamlanmıştır. Yeni büyükşehir olanlarda bu durum olmayabilir. Bu alt yapılar bittiğine göre daha çok sosyal belediyecilik yapılacaktır. Bu konularda rahatlıklar kadın yapabilir” dedi. Kocaeli’nin en büyük sorunu gösterilen ulaşım konusunda da çözümler ürettiklerini belirten Gönül, “Bunlar ilerleyen günlerde açıklanabilir. Yeni battı çıktılar olacak. Hafif raylı sistem de gelecek. Ama bununla ilgili belediye başkanlarımız ilerleyen günlerde açıklama yapar” dedi.
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817