banner2779
banner2752
banner2750

Sibel Gönül'e Uluslararası Ziyaretler

TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonunu (KEFEK) Başkanı, Kocaeli Milletvekili Sibel Gönül ve Komisyon Üyeleri, dünyanın birçok farklı ülkesinden kadın parlamenterin oluşturduğu, Doğu Batı Enstitüsü (East West Institute) Çatışma Önleme Parlamenter Ağı, Türkiye’ye Afganistan, Pakistan, Lübnan ve diğer Ortadoğu ve Kuzey Afrika ülkelerindeki kadın milletvekilleri ile ABD Kongre ve meclis üyelerini ağırladı.

KADIN PARLAMENTERLERİN GÜÇLENDİRİLMESİ

Ziyaretçiler ve KEFEK üyeleri, toplantı salonunda ‘Kadın Parlamenterlerin güçlendirilmesi’ ile ilgili bir çalışma gerçekleştirildi. Doğu-Batı Enstitüsünün çalışmalarına ilişkin bilgi alan Gönül, KEFEK un proje ve faaliyetlerini katılımcılarla paylaştı.

Doğu-Batı Enstitüsünün ABD’de eyaletler arası bir yasama örgütü olarak kurulduğu ve hem eyalet düzeyinde hem de federal düzeyde kadınların etkinliğinin artırılması için çalışmalar yürütüldüğünü dile getiren heyet üyeleri, örgütün kuruluşunun ardında uluslararası işbirlikleri kurulduğunu, pek çok ülkeden kadın milletvekillerinin katılımıyla örgütün dünya çapında güçlendiği belirttiler.

Heyet, kadınların hem yasama meclislerindeki sayılarının ve etkinliğinin artırılmasına çalışıldığını, aynı zamanda devletlerarası düzeyde yürütülen barış müzakerelerinde kadınların daha fazla rol oynaması yönünde baskı yapıldığından bahsettiler.

KADIN ORANINI ARTTIRMAYA ÇALIŞIYORUZ

Komisyon Başkanı, Kocaeli Milletvekili Gönül, kadınların siyasetteki katılımlarının ve etkinliklerinin artması için komisyon ve hükümet olarak çalıştıklarını, son on yılda Türkiye’deki kadın parlamenter oranının %4’ten % 14’e yükseldiğini ifade etti. Komisyonun yürüttüğü projelere de değinen Gönül, Birleşmiş Milletler ile yürütülen proje ile kadınların yerel ve ulusal düzeyde siyasi katılımı artırmak için çalıştıklarından bahsetti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2778

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2680

banner2751