“ŞİDDET” KONULU 2 GÜNLÜK PANEL BAŞLADI

Eczacı Caner Göçmez tarafından organize edilen etkinlikle, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Aile Sosyal Politikalar Müdürlüğü desteğiyle, Körfez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde 6 ayrı öğrenci gurubun katılımıyla başlayan panelin ilk gününde kadına yönelik şiddet, aile içi şiddet, erken evlilik suçları, toplumsal cinsel özgürlük gibi konular anlatıldı. Slayt gösterilerle gerçekleşen anlatımda, öğrenci guruplarına kadın erkek eşitliğini kapsayan 11 Mayıs 2011 tarihli İstanbul Sözleşmesi hakkında da bilgiler verildi.

“Ağaç yaşken eğilir” atasözünden yola çıkılarak, şiddetin önlenmesi, gençlerin eğitilmesiyle başlar diye düşünülerek gerçekleşen 2 günlük etkinlikte, 125 kişiden oluşan 6 gurup, toplamda 800 lise öğrencisine belirlenen konularda bilgiler verildi, sorular cevaplandırıldı.  45 dakikalık ilk konuşmada polis memuru Hacı Kerim Ateş, “Kadına yönelik şiddet” hakkında açıklamalar yapıp, bilgiler verdi. 45 dakika süren bu anlatımın ardından, 09.50’de öğretmen İnci Türengül, “Toplumsal cinsel özgürlük” başlığı altında bilgiler verdi.  İki gün devam edecek olan eğitim planı konulu söyleşi ve anlatımlar bir günde 3 ayrı saatte yapılacak ve her defasında 125 kişilik ayrı öğrenci gurupları katılım yapacak.

Etkinliğin ilk gününde, İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Okudan, Aile Sosyal politikaları İl Müdürü Bekir Yümnü, Okul Müdürü Harun Künü, Eczacı Caner Göçmez ve ilçe protokolü de salonda yer aldı. Polis Memuru Hacı Kerim Ateş, öğretmen İnci Türengül, Sosyolog Elin Şehnaz Uysal belirlenen konularda bilgiler verdi.

Yapılan anlatımlarda, kadına her türlü şiddetin suç kapsamında olduğu, kadın ve erkeğin kanun kapsamında eşit olduğu, 2002 yılında değişen yasa ile aile reisinin kadın ve erkek olabileceği anlatıldı. 18 yaşın altında evliliğin yasal olmadığı, 17 yaşında ise anne ve baba izniyle evlilik yapılabileceği anlatıldı. Yine anlatılanlar arasında, kadınların çalışma hayatında ki hakları, 2005 yılında çıkan yasanın evlilik ilişkisinde getirdiği değişiklikler ve kadına verilen haklar, sosyal medya üzerinden işlenen taciz ve benzeri suçların cezaları hakkında da bilgiler sunuldu.

Panel sonrasında açıklama yapan Caner Göçmez, bu projesi için kendisine destek veren Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Okul Müdürlüğü ve destek veren her kese teşekkür ettiğini söyleyerek, “Daha dün yine bir kadın eski kocasının saldırı sonrasında hayatını kaybetti. Bu konulara ivedilikle ağırlık vermeli, eğitimle birlikte caydırıcı cezaları gündeme almalıyız” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817