banner2752
banner2750
banner2776

ŞİDDETSİZ BİR İZMİT İÇİN İMZALARI ATTILAR

İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet, kadına ve aile içi şiddete karşı mücadele kapsamında Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu ile Aile İçi Şiddet Acil Yardım Hattı protokolü imzaladı

İzmitli vatandaşların şiddete karşı dur demeleri adına çözüm yolları üreten İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet, Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu tarafından oluşturulan Aile İçi Şiddet Acil Yardım Hattı’na ortak oldu.  Destek hattının işlevselliğini artırmak adına daha geniş kitlelerce duyurulması için önderlik yapan Başkan Hürriyet, Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu Başkanı Canan Güllü ile Aile İçi Şiddet Acil Yardım Hattı Protokolü’nü imzaladı. ‘‘0549 656 96 96’’ numaralı destek hattı ile İzmitli mağdurların çözüm arayışlarına karşın gerekli tüm yardımlar, imzalanan bu protokol sayesinde gerçekleşecek.

ŞİDDETSİZ BİR İZMİT İÇİN

‘Şiddetsiz bir İzmit’ için kenti bilinçlendirme ve farkındalık oluşturma çalışmalarına bir yenisini ekleyen İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet; ‘‘Bu hattı şiddet gören bir vatandaşımız aradığında karşısına federasyonumuzdan bir psikolog çıkacak, hem kendisine destek verecek hem de ne yapması gerektiği hakkında doğrudan ve aktif olarak yardım edecek. Kolluk kuvvetleri de olmak üzere birçok yere yönlendirilecek. Bu acil yardım hattının daha çok bilinmesini istiyoruz, başı derde giren, gerek fiziksel gerek sözel şiddete maruz kalan kadınlarımızın, vatandaşlarımızın nereyi arayacağını bilmesi gerekiyor. Bu anlamda bu acil yardım hattının daha fazla yaygınlaştırılması adına bizler de aktif bir şekilde bu sürecin içinde olup, federasyonumuz ile bir protokol imzalıyoruz. İleride de federasyonumuzdan farkındalığın artırılması için vatandaşlara verilmesi gereken eğitimlerle alakalı destek alacağız.’’ dedi.

‘‘ŞİDDET SİYASET ÜSTÜDÜR’’

BİRBİRİMİZE DESTEK OLMALIYIZ

Türkiye Kadın Dernekleri Federasyon Başkanı Canan Güllü; ‘‘Yasal mevzuat olmasına rağmen uygulamada sıkıntı çekmekteyiz ve biz bu uygulamaların bilinmesi yönünde bir gayret içindeyiz. Yaklaşık 13 yıldır bu hattı işletiyoruz, Türkiye’de birçok büyük belediyelerle de bu protokolü imzalayarak, şiddet gören vatandaşlarımızın bu konuda yasal süreci nasıl takip edeceklerine dair yanlarında bir yol arkadaşı olmak istiyoruz. Herkesin taşın altına elini koyması gerekiyor. Şiddete uğrayan kadınların sayısına erişemediğimiz noktalarda işbirlikleri ile bilgilendirme yapmayı önemsiyoruz. Çok teşekkür ediyorum özellikle gösterdiğiniz duyarlılık için, başkanımız çok güzel söyledi; ‘‘Siyaset üstüdür şiddet; partisi yoktur ölenin, partisi yoktur öldürenin.’’ Hep birlikte bu yolda imzalanan protokol ile deneyimlerimizi elimizden geldiğince anlatmaya çalışacağız, sizler bizim sesimizi duyurmak adına katkılarınızı koyacaksınız. Zamanı geldiğinde toplumsal cinsiyet eşitliği ile gayretlerimizi göreceğiz.’’ diyerek sözlerini noktaladı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2751

banner2771

banner2773

banner2772

banner2774

banner2775

banner2723

banner2680