banner2752
banner2750
banner2776

Sıfır Atık Festivali’nde Geri Dönüşüm Gösterisi

Ünlü modacı Dilek Hanif, Kocaeli Büyükşehir için tasarladı

 

Doğa dostu Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Türkiye’de yerel yönetimler düzeyinde kapsamlı bir dönüşüm seferberliğine imza atıyor. 14 Ekim’de başlayacak Sıfır Atık Festivali kapsamında ünlü moda tasarımcısı Dilek Hanif, KO-MEK usta öğreticileriyle örnek bir çalışmaya imza attı. Türkiye’de örneğine az rastlanan bir çalışmayla kullanılmış kumaşlardan 15 parçalık koleksiyon hazırlandı. Festivalin açılışında düzenlenecek gösteride, geri dönüşümden elde edilen modeller görücüye çıkacak.

 

İŞLEVİNİ YİTİRMİŞ KUMAŞLAR

Sıfır atık ve sürdürülebilir moda gösterisi öncesinde KO-MEK kursiyerleri arasında başlatılan seferberlikte çok sayıda eski tülbent, kot pantolon, dantel, kravat, kumaş peçeteler, çarşaf gibi ürünler toplandı. Ünlü modacı Dilek Hanif ile bir araya gelen KO-MEK usta öğreticileri, tasarım ve dikim aşamalarında beraber çalıştı. Dilek Hanif liderliğinde usta öğreticilerin tasarladığı 15 adet kıyafet dikildi. Kıyafetlerin KO-MEK atölyelerinde dikilmesinin ardından aksesuar aşamasına geçildi.

“ÇOK KAPSAMLI BİR PROJE”

Ünlü modacı Dilek Hanif, sürdürülebilir moda gösterisinin çok kapsamlı bir proje olduğunu söyledi. Kendisinin de bir modacı olarak konuya çok duyarlı yaklaştığını aktaran Hanif, “Burada şöyle düşündük. Kullanamadığımız ürünleri, yok olmak üzere olan giydiğimiz bazı şeyleri tekrar dönüştürelim ve bunları kullanılabilir hale getirelim. Usta öğreticiler ve kursiyerler evlerinde kullanmadıkları, artık gündemde olmayan birçok malzeme getirdi. Ben de o malzemelerden 15 parça kıyafet tasarladım. Kısa zamanda hızla ilerledik. Bu güzel ve çalışkan ekip gece gündüz çalışıyor” dedi.

 

“GELECEK NESİLLERE DAHA GÜZEL BİR DÜNYA”

Büyükşehir’in Sıfır Atık Festivali’ne katkı sunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren ünlü modacı, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Herkesin bu dünyayı daha az kirletmesi ve çocuklarımıza daha sağlıklı şekilde bırakması gerekiyor. O yüzden mümkün olduğunca bu tarz projelere sahip çıkmalıyız. Bana mesela bu proje kapsamında her türlü kumaş gelmişti. Ben, ‘İçinde polyester ve sentetik olan kumaşları tekrar giymeye gerek yok’ dedim. Mümkün olduğu kadar o kumaşlardan da kendimizi arındırmamız gerekiyor. Bakın çarşaflar kullandık, eski örtüler kullandık ama doğal kumaşlar kullanmaya çalıştık. Bu şekilde sıfır atıkla gelecek nesillere daha güzel bir dünya bırakmalıyız.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2751

banner2771

banner2773

banner2772

banner2774

banner2775

banner2723

banner2680