banner2779
banner2752
banner2750

Sıfır Atık İçin 12 İlçede Ortak Çalışma

Sıfır Atık Yönetim Sistemi Değerlendirme toplantısı Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde yapıldı. Toplantıda sıfır atık çalışmalarının Büyükşehir Belediyesi koordinasyonunda ilçe belediyeleriyle işbirliği içerisinde yürütülmesinin önemine vurgu yapıldı.

 

12 İLÇEDEN KATILIM

Kocaeli Kongre Merkezinde yapılan toplantıya Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdür Yardımcısı Cengiz Öztürk, Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Sıfır Atık Şube Müdürü Hüseyin Kılıç, ilçe belediyelerinin temizlik işleri ve çevre koruma birimlerinden sorumlu şube müdürleri ve teknik personel katıldı.

 

İŞBİRLİĞİNİN ÖNEMİ

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdür Yardımcısı Cengiz Öztürk, Sıfır Atık Yönetmeliğinde yapılan değişiklikler ile ilgili bilgi paylaşımında bulundu. İl Sıfır Atık Yönetim Planı dahilinde sıfır atık yönetim sisteminin kurulması ve yaygınlaştırılmasına yönelik çalışmaların Kocaeli Büyükşehir Belediyesi koordinasyonunda ilçe belediyeleriyle işbirliği içerisinde yürütülmesinin önemine vurgu yaptı.

 

SIFIR ATIK ÇALIŞMALARI

Sıfır Atık Şube Müdürü Hüseyin Kılıç ise İl Sıfır Atık Yönetim Planı doğrultusunda sıfır atık yönetim sisteminin kurulması, yaygınlaştırılması aşamasında gerek duyulan ekipman, araç, gereç ve makine vb. ihtiyaç kalemlerinin belirlenmesi ve temin edilmesi, eğitim, bilinçlendirme çalışmalarının hassasiyetle sürdürülmesi gerekliliğine değindi. İlçe belediyeleri temsilcilerinin interaktif katılımları ile gerçekleşen toplantıda, sahada yapılan çalışmalar ve karşılaşılan sorunlar paylaşıldı, pazar atıklarının toplanması ve kompost yapımına yönelik yürütülen örnek çalışmalar hakkında bilgi paylaşımında bulunuldu.

12 İLÇEDE ÇALIŞMA

12 ilçede, 212 sitede, 1824 blokta, 49.369 dairede, 12 adet Organize Sanayi Bölge Müdürlüğünde ve 8 adet Organize Sanayi Bölgesinde idari binaları ile beraber OSB’deki tüm sanayi tesislerinde Sıfır Atık Projesi uygulanmaya başlandı. Toplantıda geçiş süreçleri tamamlandığına 300 konut ve üzeri sitelerde de sıfır atık yönetim sisteminin kurulmasına yönelik çalışmaların takip edilmesinin önemine değinildi.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2778

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2680

banner2751