banner2779
banner2752
banner2750

Sıfır Atık Projesi İle 410 Bin Ağaç Kesilmekten Kurtarıldı

Kocaeli Kongre Merkezinde düzenlenen törene; Valimiz Seddar Yavuz’un yanı sıra, İzmit Kaymakamı Şevket Cinbir, İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet,  Kocaeli Sanayi Odası Meclis Başkanı Tahsin Tuğrul, Kocaeli Sanayi Odası Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, sanayiciler, iş insanları ve çok sayıda davetli katıldı.

Kocaeli Sanayi Odası Başkanı Ayhan Zeytinoğlu’nun konuşmalarının ardından, Haksız, hukuksuz, işgalci ve terörü destekleyen bir devletin dost, kardeş Azerbaycan devletinin topraklarına saldırması ve orada kardeşlerimizi şehit etmesini nefretle kınayarak sözlerine başlayan Valimiz Seddar Yavuz; İki devlet, tek millet anlayışıyla soydaşlarımızın yanında olduğumuzu ve bundan sonrada olacağımızı bir kez daha ifade etmek istiyorum. Bu vesileyle şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Yaralanan kardeşlerimize acil şifalar diliyorum.

Dünyayı en fazla kirletenlerin gelişmiş ülkeler olduğunu belirten Vali Seddar Yavuz; “Çevre; özellikle sanayileşmeyle birlikte gündemimize gelen, en çok tartışılan ve bununla ilgili bir çok kavramın ortaya çıktığı özel bir alandır. Çevreyi kirletmeden yaşamak çok daha kıymetli. Önemli olan çevremizi korumamızdır. Elbette çevreyi korurken zenginleşmek, üretmek gerekiyor. Dolayısıyla da kurallara uymak gerekiyor. İnsanlar termik santrale karşı, hidrolik santrale karşı, güneş enerjisine, rüzgar güllerine karşı. O zaman enerjiyi nerden bulacağız sorusu ortaya çıkıyor. Demek ki çevreye zarar vermeden yada en az zararla enerjiye de ulaşmamız gerekiyor.

Kirlenmeye Sebep Olabilecek Tüm Kaynakların Takibi ve Denetimi Konusunda Dijital Dönüşümü Gerçekleştirdik

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde her alanda olduğu gibi önemli değişimler ve dönüşümler gerçekleştirilmiştir. Aslında atık suyla başlayan çevredeki kirlenmeye sebep olabilecek tüm kaynakların takibi ve denetimi konusunda dijital dönüşümü gerçekleştirdiğimizi memnuniyetle görüyorum. Esasında Kocaeli dediğimiz zaman bilim, sanayi ve teknoloji üssü bir şehirden bahsediyoruz. Türkiye’nin dünya ile yarışan, rekabet eden ve yeni Türkiye’yi ifade eden bir şehirden bahsediyor, her alanda lider bir Kocaeli’yi görüyoruz.

Bu yıl içerisinde ilimizde 44 sanayi kuruluşuna cezai işlem uygulandığını belirten Valimiz Seddar Yavuz; “Valiliğimiz koordinasyonunda Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğümüz denetim faaliyetlerine devam ediyor. Az da olsa denetimde ihlal eden firmalara rastlıyoruz. Bu yıl içerisinde 44 sanayi kuruluşuna cezai işlem uyguladığımızı ifade etmek istiyorum. Çünkü insanımıza refah sağlamak durumundayız.

Sıfır Atık Projesi İle Çevrenin Korunması Hedeflenmektedir

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın kıymetli eşi Emine Erdoğan Hanımefendi tarafından ortaya konan ve Sıfır Atıkla birlikte çevrenin korunmasını hedefleyen bu yaklaşımla beraber 410 bin ağacın kesilmesi engellemiştir. Başta Valiliğimiz kompleksi olmak üzere bütün Organize Sanayi Bölgelerimizde, özel konutlarda ve birçok alanda Sıfır Atık uygulamasını yoğun şekilde takip ediyoruz. Böylesine güzel bir organizasyonda bulunmak bizler için mutluluk verici. Merhum Şehabettin Bilgisu’yu rahmetle anıyorum. Mekanı cennet olsun. Kocaeli Sanayi odası gibi Türkiye’de örnek olabilecek uygulamaları gerçekleştiren kıymetli başkanımıza ve ekibine şehrimize kattığı değerler vesilesiyle teşekkür ediyorum” diyen Sayın Valimize Kocaeli Sanayi Odası Meclis Başkanı Tahsin Tuğrul ve Kocaeli Sanayi Odası Başkanı Ayhan Zeytinoğlu katılımlarından dolayı teşekkür ederek, hediye takdiminde bulundular.

Konuşmaların ardından Valimiz Seddar Yavuz ve protokol üyeleri Büyük Ölçekli İşletme Kategorisi Otomotiv, Gıda Kimya Karma Sektör ve Kobi Teşvik Ödülü almaya hak kazanan firmalara ödüllerini vererek, tebrik ettiler ve onlarla günün anısına toplu fotoğraf çektirdiler.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2778

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2680

banner2751