banner2779
banner2752
banner2750

Sigara yasağının tarihi belli oldu

Hastane açılışı ve bakanlığına ait yatırımları incelemek için Karabük'e gelen Bakan Müezzinoğlu, Vali Orhan Alimoğlu'nu makamında ziyaret etti. Gazetecilerin sigara içilmesinin açık alanlarda sınırlandırılmasına ilişkin düzenlemeyle ilgili sorusu üzerine Bakan Müezzinoğlu,"Yaptığımız, daha önce yaptığımız yasal düzenlemenin kapsamını genişletmek. Yasa kapsamı içine nargileyi de aldık. Yönetmeliklerle kapsamda yeni genişlemeler yapıyoruz" dedi.

 

BELİRLİ ALANLAR YAPILACAK

Çocuk parklarında sigaranın tamamen yasaklanacağını ifade eden Bakan Müezzinoğlu, şöyle konuştu: "Diğer parklarda da belirli bir mekanda, parkın belirli köşesinde sigara içilen alan yapma. Yine hastane ve ibadethane bahçelerinde sigara içilebilecek alan yapılması. Halka açık restoran ve kafeterya gibi açık havadaki mekanlarda da açık havanın sigara içilen ve içilmeyen bölümleri gibi düzenlemelerin hazırlıklarını yapıyoruz.

 

YILBAŞINDA BAŞLAYACAK

Tamamlanınca Başbakanlığa sunacağız. Genelge olarak yayınlayacağız. Muhtemelen önümüzdeki bir iki ay içerisinde tamamlanmış, yılbaşı itibariyle başlamış oluruz."

 




Kaynak: Haber 7

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2778

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2680

banner2751