Âşıklar Sazlrın Körfezlier İçin Konuştrdu
 Körfez Belediyesi, kültür sanat etkinlikleri çerçevesinde düzenlediği ‘Âşıklar Şöleni’ ile davetlilere unutulmaz bir gece yaşattı.
Halk edebiyatına sazıyla sözüyle önemli eserler veren 'İhsani Baba' ismiyle tanınan Oltulu Âşık Mevlüt İhsani, kendi adına düzenlenen Âşıklar Şöleniyle anıldı. Geleneksel kültümüzü yaşatmak adına Körfez’de çeşitli programlar düzenleyen Körfez Belediyesi, Yarımca Kültür Merkezinde gerçekleştirdiği Âşıklar Şöleni ile izleyicilere unutulmaz bir gece yaşattı. 

Etkinliğe İlgi En Üst Seviyedeydi

Düzenlenen etkinliğe ilgi en üst seviyedeydi, Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran, Körfez Kaymakamı Dr. Hasan Hüseyin Can, Körfez Cumhuriyet Başsavcısı Üzeyir Karaküllah, Belediye Başkan Yardımcıları, Belediye Meclis Üyeleri, Siyasi Parti Temsilcileri, Sivil 

Toplum Kuruluş Temsilcileri ve çok sayıda vatandaş düzenlenen kültür sanat etkinliğine katıldı.

Ülkemizin Usta Âşıkları Katılımcılara Unutulmaz Bir Gece Yaşattı 

Körfezlilerin yoğun ilgi gösterdiği etkinliğe, Türkiye’nin en sevilen ozanları Âşık Nuri Çırağı, Âşık Erol Ergani, Âşık Kul Nuri, Âşık Bekir Kahraman, Âşık İhsan Yavuzer, Âşık Rahim Sağlam, Âşık Mustafa Aydın ve Âşık Mürsel Sinan okudukları birbirinden güzel eserlerle geceye renk kattı. Ünlü ozanların karşılıklı atışmaları ise izleyenlere keyifli dakikalar yaşattı. Yarımca Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen gecede okunan her eser,  izleyenleri coşturdu. 

Aşıklar Bazen Güldürdü Bazen de Hüzünlendirdi

Daha sonra âşıklar gruplar halinde atışma, koçaklama, şiir, sözlü ve sazlı güzelleme ile taşlama dallarından örnekler sundu. Sahne alan âşıklar,  gurbet ve sıla özlemini anlatan sazlı güzellemesiyle izleyenlerin beğenisini kazandı. Ayrıca, okunan duygu yüklü türküler izleyenlere hüzünlü dakikalar yaşattı. Her aşığın kendi söz ve yorumu ile okuduğu eser, katılımcıları zaman zaman güldürürken bazen de ağlattı.

Değerlerimizi Sahipleniyoruz

Düzenlenen etkinliklere 7’den 70’e bütün Körfezlileri beklediklerini ifade eden Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran, “Âşıklık kültürü, aziz milletimizin Orta Asya’dan beri süregelen en müstesna kültürel değerlerinden biri olması sebebiyle sahiplenilmesi, yaşatılması ve aktarılması gereken bir kültürdür. Bu kültürü yaşamak ve yaşatmakta, yerel yönetimler olarak bizlerin büyük görevi olduğunu düşünüyorum.”dedi.

İzleyiciler Ozanları Ayakta Alkışladı

İlginin en üst seviyede olduğu Âşıklar Şöleni gecenin ilerleyen saatlerine kadar devam etti. İzleyicilerin bir an olsun gözlerini alamadığı program sık sık alkışlarla kesildi. Gecenin sonunda Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran ülkemizin önde gelen ozanlarını sahneye gelerek teker teker tebrik etti. Ülkemizin önde gelen ozanlarının sahne aldığı etkinlikte ozanlar sazlarını kaldırarak izleyicilere katılımları için teşekkür etti. Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran, ozanlar için hazırlanan hediye ve plaketlerini izleyiciler önünde alkışlar eşliğinde Âşıklara takdim etti. Çekilen toplu resimlerin ardından düzenlenen kültür ve sanat etkinliği son buldu.




Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817