Simit 1.20 TL

BİRLİKTE TOPLANTI

İzmit’te 100 gramı 1 TL olan simide zam yapılması için simit fırını sahipleri, Pastacılar ve Tatlıcılar Odası aracılığıyla Kocaeli Esnaf Odaları Birliği’ne müracaatta bulunmuştu. Simitçiler 100 gram simit için 1.40 TL’lik talepte bulunmuştu. Kemal Kaya başkanlığındaki Birlik yönetimi, dün öğleden sonra yaptığı toplantıda 100 gram simidin 1.20 TL’den satılmasına onay verdi.

ZAMANI ODA BELİRLEYECEK

Zamlı simidin satışıyla ilgili tarihi, Kocaeli Pastacılar ve Tatlıcılar Odası belirleyecek. Daha önceki simit zammına Kocaeli Ticaret Odası karar vermişti. Simit fırını sahiplerinin bazılarının Kocaeli Ticaret Odası(KOTO) üyesi olduğu, bazılarının ise Esnaf Odaları’na kayıtlı bulunduğu belirtildi. Zam talebi önceki dönem KOTO’ya yapıldığı için, zammı o kurum belirlemişti. Bu kez başvuru Esnaf Odaları’na yapılınca, zammı da Birlik tespit etti.

KAYA’NIN GÖRÜŞÜ

Kocaeli Esnaf Odaları Birliği Başkanı Kemal Kaya, ekmek ve simitte politik oyunların oynandığını söyledi. Simitçilerin talebinin çok fazla olduğunu; kendilerinin uygun bir zam kararı verdiklerini söyleyen Kaya, “Ekmeği üretip, kendisi satan kazanıyor. Ancak, bu işte mağdur olan aradaki aracılar oluyor” dedi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817