SİRMEN’E YENİMAHALLE’DEN TAM DESTEK
 CHP İzmit Belediye Başkan Adayı Sefa Sirmen Kuruçeşme Yenimahalle’yi ziyaret etti. Ziyarete CHP İl Başkanı Yalçın Kuşkan, CHP İl Kadın Kolları Başkanı Sevim Özen, CHP İzmit İlçe Başkanı Selman Yıldırım ve Yenimahalle Muhtarı Tuncay Aşkın ve partililer katıldı.

 

Yenimahalle sakinleriyle bir araya gelen CHP teşkilatı, Yenimahalle sakinlerinden ilgi gördü.  Ziyaret boyunca Sefa Sirmen’in Belediye Başkanı olacağına inandıklarını belirten mahalle sakinleri sorunların da bu sayede çözüleceği yönünde konuşarak 27 kişilik bir grupla CHP’ye üye oldu.

 

 

‘AKP İKTİDARI 10 YILDIR İZMİT’TE AMA HER ŞEY BİZİM BIRAKTIĞIMIZ GİBİ’

Yenimahalle ziyareti sırasında Sefa Sirmen, AKP iktidarının 10 yıldır İzmit’i yönettiğine ancak hiçbir değişiklik yapmadığına değinerek ‘'Maalesef 10 yıldır AKP iktidarı bu şehri yönetiyor. Bizim bıraktığımız asfalt bizim bıraktığımız imar bizim bıraktığımız bordro hep aynı. 1989'da maaş ödeme zorluğu olan bir belediye imkanıyla çok şey başardık. Türkiye'nin yıllarca konuştuğu başbakanın dilinden düşürmediği  Yuvacık Barajı bizim yaşam kaynağımız. Kesintisiz 24 saat dünya standartındaki suyumuz akıyor. Geçtiğimiz dönem ki seçimlerde Yuvacık Barajı kaynaklarını başka yöne çevirerek barajın dibini gösterdiler.Yeniden seçim dönemi yaklaştı bu kez dediler ki; ‘Yuvacık Barajı yetmiyor, Sapanca'dan su çekeceğiz.’

 

‘BİZ İKİ MİLYAR DOLARLA YAPTIK, ONLAR YİRMİ MİLYAR DOLAR HARCADI’

Yenimahalle’de açıklamalarına devam eden Sirmen, ‘Aynı şeyi doğalgazda yaptılar. 100 milyon dolara yaptığımız projeyi çok pahalı diyerek mahkemeye verdiler sonra da Fransızlara 550 milyon dolara sattılar. Çöp fabrikasına yıllarca ruhsat vermediler.Ulaşımla ilgili tüm altı yapı projelerimiz hazırdı ancak bu projelere ellerini bile sürmediler. Biz bunları çalışanlarımıza ödediğimiz maaşlarla 5 yılda 2 milyar dolarla yaptık ancak onlar 10 yılda 20 milyar dolar harcadı. Bizler şehir dışına çıktığımızda plakamıza bakıp insanlar Kocaelispor'u sorarlardı,İzmit'i sorarlardı ya da Sefa Sirmen'i sorarlardı. Şimdiyse Eskişehir'i Ordu'yu insanlar soruyor. Kocaelispor'u bu kadar imkan varken batırdılar.’ dedi

 

‘KOCAELİSPOR ŞAHLANDIRARAK KOCAELİ’Yİ KAZANACAĞIZ’

Sefa Sirmen açıklamalarına devam ederek,  ‘30 Mart'ta inşallah Kocaelispor'u şahlandırarak Kocaeli'yi kazanacağız, Belsa Plaza'yı alacağız. 10 yıldır yapılmayanları gördüğümüz zaman, yüzde 60 oy alacağımızı biliyoruz. Çünkü bunlar İzmit'i 10 yılda yok ettiler. Yukarı da üniversitemiz var. Kız erkek yurtlarımız vardı. İmkanı olmayan öğrencilere burs, günde 3 öğün yemek ve ücretsiz ulaşım sağlardık. 10 yılda şehir merkezine bir metro yapabilselerdi; öğrencilerimiz ders arasında merkeze inip esnafla bir araya gelebilirdi. Yenimahalle’de benim aday olduğum hiçbir seçimde 2. Parti olmadık. İnşallah önümüzdeki seçimde de aynı büyük desteği bekliyoruz. 30 Mart'ta İzmit'in kurtuluşunu ve zaferi hep birlikte kutlarız’ dedi

YATIRIMDA KOCAELİ 79.SIRADA!

CHP İl Başkanı Yalçın Kuşkan da Yenimahalle’de yaptığı açıklamalarda CHP'ye sahip çıkılması gerektiğini belirterek; ‘ AKP'nin herhangi bir vizyonu yok. Yaptıkları iki iyi iş var. Biri sabah sporu diğeri de kahvaltı' dedi.  Kuşkan ‘Vergi tahsilatından Kocaeli 1. Sıradır. Yerel yönetimlerde proje yaparken devlet adına da CHP'nin proje yapması gerekir. 81 il içerisinde yatırımda Kocaeli 79. Sıradadır. Bu kent bunlara 12 belediye vermiş 7 milletvekili vermiş ancak sonuç sıfır. Bunları bizim uydurduğumuzu düşünmeyin. Bunlar hazinenin resmi rakamlarıdır. Sanayinin kötülüğünü, kanserojeni biz yaşayalım ama yatırım alamıyoruz. Önümüzdeki dönem yerel seçimler, ülke geleceğine dair çok ciddi endişeler yaşadığımız bir dönemde gerçekleşecektir.

 

 

‘YENİ BAŞKANLA SORUNLAR ÇÖZÜLECEK’

Yenimahalle Muhtarı Tuncay Aşkın Sefa Sirmen’i ve CHP Teşkilatını karşıladı. Sosyal demokrat belediyecilik anlayışında vatandaşların ayağına gitmenin yer aldığını belirten Aşkın, ‘Mahallenin en büyük iki sorunu var. Nazmi Oğuz'a ait 30 dönümlük bölge atıl durumda duruyor. İmarsız, ruhsatsız bir şekilde duruyor, meyhane oldu. Diğer sorunumuzsa cezaevimizdir.Benim çocukluğumdan beri kaldırılacağı söylendi ama hala kaldırılmadı. Yeni dönemde yeni başkanımızla bu sorunların çözüleceğine inanıyorum” diye konuştu. İzmit Belediye Başkan adayı Sefa Sirmen, kendisine her zaman destek veren Yeni Mahallelilere teşekkür etti.

 

 

‘AKP MAĞDURİYETİNİ YIKACAĞIZ’

İzmit İlçe Başkanı Selman Yıldırım, Fatih Mahallesi'ndeki bir ev buluşmasından ötürü programa geç kaldığını belirterek ‘Fatih Mahallesi sakinlerinden yaklaşık 50 kişinin belediye oturma ruhsatlarına el koymaya çalışarak mağdur etmeye çalışıyor; ben ve Fatma Kaplan Hürriyet onların sorunları dinlenmeye ve bunları çözmeye gittik’ dedi. Selman Yıldırım bu açıklamasından sonra, ‘ Yenimahalle benim de mahallemdir. Burada beni büyüten büyüklerim var. Hepimiz iktidar mağduruyuz.30 Mart'ta hep birlikte AKP mağduriyetini yıkacağız’ dedi.

 

 

CHP’YE YENİ ÜYE KATILIMLARI

Son olarak İl Başkanı Yalçın Kuşkan , ‘Yenimahallemiz her zaman Sefa Sirmen'e sahip çıktı. Bu akşamda siz değerli hemşehirlilerimin aynı coşku ve katkı içerisinde olduğunuzu görüyorum’ dedi.  Konuşmaların ardından Mecit Gök, Zeki Kaçar, Birol Adamol, Burcu Esastürk, Özlem Aydoğdu, İbrahim Sancar, Özge Sancar, Kerim Yazıcı, Duran Karataş, Hikmet Onan, Baki Öztürk, İrfan Borlak, Mehmet Kılıç, Raziye Kılıç, Ali Bıyık, Özyurt Aydın, Zeki Kaşar, Uğur Çolak, Aysel Öztürk, Özlem Aydoğdu, Mesut Aydoğdu, Zeki Kaçar, Özdeş Öztürk, Ümmet Hatipoğlu, Mahmut Uygun, Şahinaz Uzun, Ünsal Akyel parti üyeliğine kabul edilerek parti rozetleri takıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817