ŞIRNAK’TA PATLAMA! ŞEHİTLER VE YARALILAR VAR!
 SON DAKİKA: Şırnak'ın Cizre ilçesinde polis kontrol noktasına PKK'lı  teröristlerce bomba bomba yüklü araçla saldırı düzenlendi. 
 
Reuters: 9 kişinin şehit olduğunu, 64 kişinin yaralandığını duyurdu.
 
AA:  İlk belirlemelere göre, saldırıda 8 polis memuru şehit oldu, 2'si ağır  45 kişi yaralandı.
 
Alınan ilk bilgiye göre, Konak Mahallesi Cizre-Şırnak karayolu  üzerindeki Cizre İlçe Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Grup Amirliğine yaklaşık 50  metre uzaklıktaki polis kontrol noktasına PKK'lı teröristlerce bomba yüklü araçla  saldırı gerçekleştirildi.
 
 
Olayda yaralananlar 112 Acil Servis ekiplerince Cizre Devlet  Hastanesi'ne kaldırıldı.
 
Polis, ilçenin giriş ve çıkışlarını tutarak saldırıyı gerçekleştiren teröristlerin yakalanması için operasyon başlattı.
 
MALZEME DEPOSU ALEV ALDI
 
Kulakları sağır eden ve deprem etkisi yaratan patlamayla birlikte Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü binasının ön cephesi tamamen çökerken, yan tarafta polislerin kaldığı bölümler yıkıldı, malzeme deposu alev aldı. Olay yerine takviye polis ekipleri TOMA’lar ve itfaiye araçları sevk edildi. Yangına itfaiye ile birlikte TOMA’lar da su sıkarak müdahale etti
 
SAĞLIK BAKANLIĞI'NDAN AÇIKLAMA
 
Sağlık Bakanlığı, Şırnak-Cizre İlçe Emniyet Müdürlüğü binasında meydana gelen patlamaya 12 ambulans, UMKE ve 2 helikopterle müdahale edildiğini, uçak ambulansın ise hazır bekletildiğini açıkladı.  
 
Bakanlıktan yapılan açıklamada, "Şırnak-Cizre İlçe Emniyet Müdürlüğü binasında meydana gelene patlamaya 12 ambulans ve UMKE, 2 helikopterle müdahale edilmekte, uçak ambulans ise hazır bekletilmektedir" denildi.
 
Açıklamada, "Şırnak’taki hastanelerimizin sağlık personeli acil göreve çağrılmış ve hastaneye intikal ettirilmişlerdir. Çevre illerdeki hastanelerimiz de teyakkuza geçirilmiştir" ifadesi kullanıldı. 
 
YOL ULAŞIMA KAPATILDI
 
Bombalı araç saldırısından sonra Şırnak-Cizre yolu kapandı
 
Gazeteci Abidin Yel, NTV ekranlarında bir binanın tamamen yıkıldığını belirtti. Patlamanın etkisiyle çok sayıda ev ve arabanın hasar gördüğünü söyledi.

kaynak: vatan
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817