SİVASLI KADINLAR, 8 MART’I KUTLADILAR
 Düzenlenen etkinliğe, CHP Körfez İlçe Kadın Kolları Başkanı Afife Karatekin, CHP Gençlik Kolları Başkanı Ercan Yanıktaş, Dernek Yöneticisi ve Kadın Kolları Başkanı Ayten Saygılı Çiftçi, CHP Kadın kolları ve dernek üyeleri ile çok sayıda Sivaslı bayan katıldı.

 Ayten Saygılı Çiftçi yaptığı açılış konuşmasında, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nün,159 yıl öncesinde başlatılan bir hareket olduğunu söyleyerek, ‘’Bu kadın hareketinin,  bugün biz emekçi kadınlar olarak, eşitlik, bağımsızlık,  özgürlük, politik, ekonomik haksızlıkların giderilmesi, cinsel ayrımcılığın sona erdirilmesi,  kadınlara uygulanan her tür şiddetin bitirilmesi, saygın yaşam ve insan onuruna yakışır  çalışma koşuları  sağlanması yolunda verdikleri mücadelenin simgesi olduğuna inanıyoruz.  Geleneksel rolleri nedeniyle evine ne de işine ait olamayan Türk kadınlarının büyük bölümü, tokatlama, itilme, yumrukla vurma,  boğazın sıkılması, bir yerinin yakılması, silah, bıçakla tehdit edilme ya da bunların kullanması sonucu Fiziksel şiddete uğruyor. Başka bir ifadeyle her 10 kadından 4 ü eşi veya birlikte olduğu kişi tarafında fiziksel şiddete maruz kalıyor’’ dedi.

Kocaeli Üniversitesinden Katılan Doç. Dr. Aynur Özgüllü konuşmasında, ‘’ 21. ci yüz yılda kadınlar temel hak ve özgürlüklerden men edildi. Çeşitli nedenlerle son 30 yıldır kadınlar temek haklardan, eşitlikten, kadın haklarında mahrum ediliyor.  Dünya Kadınların durumu çok daha vahim. Bugün Ortadoğu’da savaşa maruz kalan kadınlar topraklarından uzaklaştırılıyor, işgallerden olumsuz etkileniyorlar. Ortadoğu kadınları kötü muamele görüp, esir pazarlarında ve çok kötü şartlarda işkence altında yaşıyorlar’’ dedi.

Geceyi Hazırlayan Dernek Yöneticileri Bayram Yanıktaş, Ulaş Şenol, Elif Fırıncı, Ayten Çiftçi, Cemal Elmas büyük alkış aldılar.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817