banner2779
banner2752
banner2750

Siyasiler Çiböreği Unutmadı…
 Kocaeli Kırım Romanya Tatar Türkleri Federasyonu ve Gebze Dernekler Federasyonu üyesi, Gebze Kırım Romanya Tatar Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği har ay geleneksel hale gelen Çibörek gününde kurum, kuruluş ve siyasilerin yoğun ilgisi ile karşılaştı. Dernek üyesi Tatar hanımların Dernek lokalinde birlikte hazırlayıp ikram ettikleri Çibörekler gelen misafirlere ikram edildi. Çevreden yoğun talep edilen Çibörek siparişlerine hep birlikte çalışarak cevap veren kadın kolları üyesi hanımlar saatlerce açtıkları Çibörek hamurları ile geleneklerini sürdürdüler.

Başsavcı Bağcı, Gelenekleri Yaşamak Çok Güzel

Tatarların meşhur hamur işi olan Çibörek gününde Gebze Cumhuriyet Baş Savcısı İbrahim Bağcı derneği ziyaret etti. Dernek Başkanı Necdet  Gökdeniz, dernek kurucu başkan İsmet Sezgin ve Dernek Başkan Yardımcısı Ertan Öztürkoğlu tarafından karşılanan Başsavcı İbrahim Bağcı duyduğu memnuniyeti ve gördüğü ilgiyi dile getirerek dernek yöneticilerine ve dernek kadın kollarına teşekkür etti.

STK’lardan Gelenek Desteği

Kırım Romanya Tatar Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneğinde gün boyu devam eden etkinlik Dernek kadın kolları üyelerinin gün evvelden başlayan hazırlıkları ile başlayarak etkinliğe hazır hale getirilerek servise hazır oldu.Yapılan Çibörek Gününe her defasında katılarak yapılan çalışmalara katkı sunan Gebze Türk Ocakları Başkan Prof.Yavuz Sezen, Gebze Türk Ocakları Başkan Yardımcısı Saim Ayhan, Gebze Artvinliler Dernek Başkanı ve yönetimi, Gençsiad eski başkanı Muzaffer Koşhan, Marmara bölgesi iş adamları stratejik planlama başkanı Dursun Akkerman dernek yöneticilerini geleneklerine sahip çıkmalarından ötürü kutladılar.

Çelik, Gebze’li Olmak Ayrıcalık

Saadet Partisi Gebze Belediye Başkan Adayı  Nurettin Çelik,SP Gebze ilçe Başkanı ve ilçe yöneticileri ile birlikte Çibörek Gününe katılarak Çibörek ikramından aldılar.dernek Başkanı Necdet Gökdeniz  ve yönetim kurulu tarafından karşılanan SP Gebze Belediye Başkanı Nurettin Çelik bir süre dernekte bulunan misafir ve üyeler ile görüşerek emeği geçenlere teşekkür etti.

Kaflı, Gelenekleriniz Bizi Mutlu Etti

Çibörek Gününün yoğun ilgi gördüğü dernek etkinliğini Ak Parti Gebze İlçe Başkanı Av.Cemalettin Kaflı ve Gebze Belediyesi Meclis üyesi Adayı İlyas Aydıner ziyaret etti. Dernek yönetim kurulu tarafından karşılanan Ak partili yöneticiler Gebze’li lik bilinci ile geleneklerine sahip çıkan tatarları tebrik ettiler. Çiböreğin ikramından duyulan memnuniyeti bir sonraki güne kadar saklayacaklarını belirten Ak parti ilçe başkanı Kaflı eski Gebze’den söz ederek geçmişi yad etti.

Tarhan, Çibörek Hamuru Açtı

Geleneksel Çibörek günlerini takip ederek Osmanyılmaz Mahallesi Kızılay Caddesinde bulunan Kırım Romanya Tatar Türkleri Kültür ve Yardımlaşma derneğini sıkça ziyaret eden CHP Gebze ilçe başkanı Sedat Tatar ve CHP Gebze İlçe Başkan Yardımcısı Hikmet Koçoğlu bu sefer CHP Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tahsin Tarhan ile birlikte dernekte gerçekleşen etkinliği ziyaret etti.Tatar hanımların hamur açtığı tezgaha giden başkan adayı Tarhan oklava ile Çibörek hamuru açtı, kendisinin de köyde yetiştiğini belirten Tarhan elleri öpülecek analarımızı kutluyorum geleneklerimiz ve göreneklerimizi sahiplenerek yaşadığımız kentlerde sürdürmek bizi mutlu ediyor” dedi

Tarhan, Dernek Yeri Sözü Verdi

Tatar hanımların Çibörek gününde alanın yetersiz ve kullanışsız olduğuna değinen CHP Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tahsin Tarhan, “etkinlik ve çalışmalarınızı böyle apartman altlarında değil daha olanaklı yerde sürdürmeniz gereklidir, şayet ben seçil Büyükşehir Belediye Başkanı olursam size söz veriyorum çok amaçlı kullanarak geleneklerinizi yaşatacağınız bir dernek yeri vereceğim” dedi.

Ziyaretçilere Dernek Rozeti Taktı

Gebze Kırım Romanya Tatar Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Necdet Gökdeniz Derneğin en yaşlı üyesi 82 yaşındaki çınarı İmran Sönmez’e Derneğin Logosu ve Türk bayrağının yer aldığı Dernek Rozetini takarak verdiği destek ve katkılar için teşekkür etti. Dernek Başkanı Necdet Gökdeniz Çibörek Günü nedeni ile ziyarette bulunan siyasi başkan adaylarına derneğin rozetini takarak derneğe olan katkılarından ötürü teşekkür ettiğini belirtti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2778

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2680

banner2751