banner2779
banner2752
banner2750

SİYEZ BUĞDAY TOHUMU MECİDİYE’DE TOPRAKLA BULUŞUYOR

İzmit Belediyesi 10 bin yıllık değeri İzmit’e kazandıracak

İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet’in üreten kent İzmit vizyonuyla tarımsal kalkınma çalışmaları devam ediyor. Yerel Buğday Deneme Projesi kapsamında en verimli buğday olarak belirlenen Nusrat cinsi buğday tohumlarını geçtiğimiz günlerde çiftçiye dağıtan İzmit Belediyesi bir ilke daha imza atacak. İzmit kırsalında, bu topraklarda binlerce yıllık geçmişi olan Siyez Buğday tohumlarını toprakla buluşturacak. 

5 KASIM CUMA GÜNÜ

Teknolojinin gelişmesiyle birlikte verimli buğday çeşitlerinin çıkmasıyla görmezden gelinerek zamanla unutulan, insanlığın tarımını ilk yaptığı bitki olan ve geçmişten günümüze hiçbir genetik değişikliğe uğramadan gelen bu toprakların ve insanlığın ilk buğdayı Siyez, 5 Kasım Cuma günü saat 14.00’te Mecidiye Mahallesi’nde toprakla buluşacak. 

10 BİN YILLIK DEĞER

İzmit Belediyesi, düşük glüten içeriği ve diğer buğdaylara nazaran daha yüksek besleyiciliği ile öne çıkan Siyez buğday tarımında farkındalığı arttırmak ve unutulmuş değerimizi bu topraklara döndürmek amacıyla harekete geçti. Kırsal Hizmetler Müdürlüğü, insanlığın ilk buğdayı ve bir dünya değeri olan 10 bin yıllık Siyez buğdayını gözlemlemek ve ekimini yaygınlaştırmak amacıyla Mecidiye Köyü’nde ekimine başlayacak.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2778

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2680

banner2751