“Sizin çabalarınızı yüreğimizde taşıyoruz”

Başkan Alemdar’dan evlere ziyaret

Alevi inancına göre büyük önem taşıyan Muharrem ayının ilk gününde Derince’deki Alevi vatandaşlar, Derince Belediye Başkanı Dr. Aziz Alemdar’ı evlerinde konuk etti. Çınarlı Mahallesi sakinlerinden Hakkı Çakmak ile aynı zamanda Hacı Bektaşı Veli Anadolu Kültür Vakfı Derince Şube Başkanı olan Hüseyin Gülseven’in Fatih Mahallesi’ndeki evlerinde gerçekleşen sohbetlerde vatandaşlar, ziyaret için Başkan Alemdar’a teşekkür etti. Başkan Alemdar’a Başkan Yardımcısı Adnan Balcı ile meclis üyesi Mustafa Akdeniz’in de eşlik ettiği ziyaretlerde Muharrem ayının önemiyle ilgili konuşmalar yapıldı.

 

“Kardeşçe yaşamaya devam edilecek”

Konuşmalarında Alevi ve Sünni mezhepleri arasındaki farklılıklara vurgu yapan Başkan Alemdar, günümüzde Sünniler arasında bile bazı farklılıklar bulunduğunu ve bunun son derece normal karşılanması gerektiğini söyledi. Avrupa’dan ülkemize bakışın mezhepler yönünden değil Müslüman Türkiye şeklinde olduğunu belirten Başkan Alemdar, herkesin karşısındakinin inancına ve yaşantısına saygı duyması gerektiğine vurgu yaparak, Alevi ve Sünnilerin bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da ülkemizde kardeşçe yaşamaya devam edeceklerini söyledi.

 

“Önyargılar artık kırılmalı”

Ziyaretlere eşlik eden AK Parti Meclis Üyesi Mustafa Akdeniz, kendisinin Alevi bir meclis üyesi olarak konuştuğunu ve Başkan Alemdar’ın Alevi-Sünni, Türk-Kürt ayırımı yapmadan hizmet ettiğini belirterek, Başkan Alemdar’ın hizmetler dahil her konuda da her zaman adaletli davrandığını söyledi. Akdeniz, AK Parti ve Aleviler arasındaki ön yargının kırılması halinde her iki tarafın buluşmasının çok daha şenlikli olacağını söyledi. Başkan Alemdar’ın kendilerine her zaman yardımcı olduğunu söyleyen Hacı Bektaşı Veli Anadolu Kültür Vakfı Derince Şube Başkanı Hüseyin Gülseven, “Sizin çabalarınız ve katkılarınız, yüreğimizde ve gittiğimiz yerlere de taşıyoruz. Sizin bizim yanımızda olduğunuz gibi biz de her zaman sizin yanınızda olacağız” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817