SOĞUK HAVADA HAYVANLARIN  İMDADINA  KANDIRA BELEDİYESİ YETİŞTİ
 Soğuk kış günlerinde aç kalan başta serçe, kedi, köpek gibi sokak hayvanlarının yaşama mücadelesine siz de yardımcı olabilirsiniz. O minik canların yaşaması için bizim de yapacağımız  çok küçük şeyler olduğunu unutmayalım diyen Kandıra Belediye Başkanı Ünal Köken, kış mevsiminin etkisini arttırması ile kuşlar ve diğer yaban hayvanlarının ölüme terk edilmemesi için vatandaşlara duyarlılık çağrısında bulundular.

“Başkan Köken’in Duyarlı Duruşu Takdir Topluyor”

Kar yağışı ile birlikte hava sıcaklığının sıfırın altına düştüğü bu günlerde soğuk havanın insan yaşamını olduğu gibi hayvan yaşamını da olumsuz etkilediğini ifade eden Başkan Ünal Köken, ilçemiz yardımseverliğiyle her daim öne çıkmıştır. Hayvanların soğuğa karşı daha dayanıksız oldukları bu kış şartlarında yiyeceklerine çok dikkat etmeleri gerekiyor. Köpekler soğukta 17 saat kediler ise 6 saat aç kalırlarsa donarak ölürler bu soğuk kış günlerinde onlara yardım edelim diyen Başkan Köken,  tüm hemşehrilerimizle birlikte duyarlı davranarak kış mevsiminde çöp konteynerlerinin kenarına, pencere önlerine, balkonlara veya çevreyi kirletmeyecek şekilde dışarıda boş bir alana yiyecek bırakalım dedi.

Hayvanların aldıkları besin sayesinde vücut dirençlerinin  arttığını ve hayvanın zorlu kış şartlarıyla mücadele etmesi için daha fazla güce ihtiyacı olduğunu belirten Kandıra Belediyesi ekipleri hayvanların yardımına koşmaya devam ediyor.  Soğuk günlerde hayvanların yiyeceklerinin artırılması gerektiğini de ifade eden ekipler,  bu dönemde hayvanların yem miktarlarının yüzde 10 civarında arttırılmasıyla soğuğa karşı daha dirençli hale gelmeleri sağlanabilir dedi.

 

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817