Söğüt, “İttifak Partileri  Kendi Listeleriyle Çıkacak”

Konuyla ilgili bilgi veren AK Parti Körfez İlçe Belediye Başkan adayı Şener Söğüt, “Seçimlere muhtemelen 3 adayla gidilecek. Cumhur ittifakında da 3 parti yer alacak ve her kes kendi meclis üyesi aday listesiyle ittifak adayıyla sandıkta yer alacak” dedi.

AK Parti Körfez İlçe Teşkilatında toplantı salonunda gerçekleşen basınla tanışma toplantısına, Şener Söğüt ve İlçe Başkanı Ramazan Tuna, SKM Başkanı Fehmi Öztürk, Gençlik Kolları Başkanı Doğan Orak ve SKM yönetimi katıldı. Toplantıda, SKM yönetimindeki görev dağılımı anlatıldı ve tanışma gerçekleşti.

SKM Başkanı Fehmi Öztürk, açılış konuşmasını yaparak, seçim çalışmalarının yürütecek ekibini tanıttı ve , “Bizim hedefimiz bir önceki seçimin üzerinde oy almak. Diğer siyasi partiler bu hedefin yanına dahi yaklaşamaz. 1 Nisan’da Şener Söğüt ilçemizin yeni belediye başkanı olacaktır” dedi. İlçe Başkanı Ramazan Tuna’da konuşmasında, “İki partili bir seçime doğru yaklaşıyoruz. Şu anda tam net değil ama 4 adayla seçime gidilecek gibi. Bu seçimlerde hedefimiz yüzde 60’a yakın oy almaktır. Tüm çalışmalarımız bu yönde. 17 yıldır çok önemli çalışmalarımız oldu, hem yerelde hem de genelde istikrarın devam etmesini istiyoruz. Bu seçimler çok önemli, ülkenin bekası için yanımızda olan Devlet Bahçeli’ye teşekkür ederim. Milletimiz Cumhur ittifakına karşı olumlu ve İnşallah 4. Dönemde de hizmet edeceğiz” dedi.

“Dünyada eşi, benzeri yok”

AK Parti Körfez Belediye Başkan adayı Şener Söğüt yaptığı konuşmasında dünyada örneklerinin olmadığını söyleyerek, “AK parti 17 yıldır kurulmuş, 16 yıldır iktidarda ve 15 yıldır da belediyelerde görev yapıyor. Dünyada eşi, benzeri olmayan bir parti. Demokratik sistemde 15 seçim kazanan bir parti yoktur. Seçim çalışmalarımızın, mutfağın kahramanları SKM yönetimidir. Biz de bu mutfaktan çıkarak, çeşitli görevlerden sonra çıraklığı bitirdik ve bugün kısmet olursa ustalık yapacağız. 40 yıldır Körfez’de yaşıyorum, Körfez’i seviyorum, simit sattım, ayakkabı boyacılığı yaptım. Bunları maddi imkansızlık nedeniyle değil, çalışma hayatına atılmak için yaptım ve bugünlere geldim. Ülkenin en önemli sanayi kentinde İnşaat Mühendisi olarak belediye başkanlığı adaylığı görevi verildi. Körfez’i seviyorum, güzel bir kent, bundan sonra söz de karar da milletin. Onlar seçerse problemleri çözmek için bu güzel kenti birlikte yöneteceğiz” dedi.

“Ekonomik sıkıntı dış güçlerin oyunu”

Şener Söğüt, bugüne kadar yapılan eylemler, 17-25 Aralık olayları, Kobani, 15 Temmuz girişimlerinin Türkiye’nin önünü kesme oyunları olduğunu ifade ederek, “Liderimiz şapkasını alıp gitmedi. Böyle bir lider zor çıkar ve biz de kendisinin izindeyiz. Kişi başı milli gelir 2bin 800 dolarlardan 10 bin dolara çıktı. Toplamda dış borcumuz yüzde 34’ lerde. Ekonominin kötü olması için bu oranın yüzde 60’larda olması gerekiyor. Bir ekonomik sıkıntı var ama bu dış güçlerin saldırısı sonucu yaşanıyor. İsrail’in kurmak istediği koridor için birileri bu saldırıları yapıyor, İnşallah bozacağız. Bir zamanlar Körfez sahilinde kokudan dolaşamıyorduk, şimdi hafta sonları oturacak yer bulamıyoruz. Ben yüzmeyi Fener Gölü’nde öğrendim, şimdi yarı olimpik yüzme havuzumuz var. Körfez’i sporun başkenti yapan İsmail Baran’a teşekkür ediyorum” dedi.

“Gönül belediyeciliği”

Şener Söğüt, ilçede görev yapan her belediye başkanının katkısı olduğunu ama maddi imkansızlıklar nedeniyle daha önce büyük çalışmalar yapılamadığını, sıkıntılar yaşadıklarını belirterek, “Hizmet beklentisi artmış bir kentimiz var. Kentimizin köklü sorunları, yapılması acil olarak gereken, elzem ihtiyaçları, sıkıntıları kalmadı. Şimdi biz de gönül belediyeciliği yapacağız. Daha önceki başkanlar hizmet yarışı için de buna fazla zaman ayıramamış olabilirler, bizim de önemli projelerimiz olacak ama ilk etapta gönül belediyeciliğini hedefleyeceğiz. Seçim çalışmaları sırasında ve sonrasında karalamalar olmayacak, tahriklere kapılmayacağız. Seçim sonrasında da diğer siyasi partilerin de düşüncelerini alarak çalışacak, 31 Mart akşamı sandıktan çıkan sonucu hep birlikte kabul edeceğiz. Biz bu seçimde MHP ve BBP ile birlikte çalışacağız. Bu siyasi partiler de kendi meclis üyesi listeleri ile sandığa gidecek ve Cumhur İttifakı’nda yer alacaklar. Bir gün ölümün bizi de bulacağını bile ve inanan bir kardeşinizim. Bu görevler insanın vereceği hesabı zorlaştırır” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817