SOKAK HAYVANLARI İÇİN ÖZEL YEMEK KABİNLERİ
  

KOMİSYON OLUŞTURULDU

 

İzmit Belediyesi öncülüğünde, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Veteriner İşleri Şube Müdürlüğü, İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, İlçe Sağlık Müdürlüğü, Orman ve Su işleri Kocaeli Şube Müdürlüğü tarafından oluşturulan komisyonun yaptığı çalışma sonucunda Yahya Kaptan Mahallesi Eylül Sokak, Karadenizliler Mahallesi Yuvam 2. Etap, Cumhuriyet Mahallesi Oramiral Salim Dervişoğlu Caddesi Federal Moğul Fabrikası yanına sokak hayvanları için 3 adet besleme noktası oluşturuldu. Ayrıca Kocaeli Üniversitesi Umuttepe Yerleşkesi içerisine de 3 adet besleme kabini konduğu öğrenildi.

 

ŞEHİR MERKEZİNDEN UZAKLAŞACAKLAR

 

Yetkililer, beslenme noktalarının yerleri tespit edilirken insan yoğunluğunun az olduğu fakat hayvanların beslenebileceği noktalar olmasına özen gösterildiğinin altını çizerek, “sokak hayvanları için kurduğumuz beslenme noktalarıyla sokaklarda sahipsiz bir şekilde yaşayan hayvanların aç kalmasının önüne geçilmiş olacağız. Bununla beraber hayvanlardaKİ açlık hissinden kaynaklanan saldırgan davranışlar da ortadan kalkacak. Beslenme noktaları insan akışının yoğun olduğu bölgelerden uzak olduğu için hayvanlar karınlarını doyurabilecekleri beslenme noktalarına yönelecekler” şeklinde konuştular.

 

DÜZENLİ ŞEKİLDE YİYECEK BIRAKILACAK

 

İzmit Belediyesi Zabıta ekipleri, anlaşmalı olduğu fabrika ve marketlerden aldıkları fazla yemekleri, haftada en az 3 gün oluşturulan beslenme noktalarına bırakacaklar. Böylelikle  başta köpekler olmak üzere sokak hayvanları şehir merkezinden uzaklaşarak ve ayrıca,  caddelere ve sokaklara gelişi güzel yemek bırakılarak çevre kirliliğinin de önüne geçilmiş olunacak.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817