banner2827
banner2818
banner2819
banner2821
banner2820

 SOKAKTA KAÇAK KIYMA ÇEKENLERE BÜYÜK CEZA

SIKI DENETİM

 

Kurban Bayramı'nda kesilen etlerin zarar görmemesi ve etlerin muhafaza edilmesi konusu büyük önem arz ederken, kesilen etlerin nerede kıyma çektirileceği de halk sağlığı açısından büyük önem taşıyor. Zabıta yetkilileri konuyla ilgili önemli uyarılarda bulunurken, Kurban Bayramı süresince işleme kayıt belgesi olmayan ya da hijyen kurallarına uymadan kıyma çeken şahıslara İzmit Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ile Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı İzmit İlçe Müdürlüğü ekipleri tarafından denetimlerin gerçekleştirileceğine dikkat çekti.

 

HALK SAĞLIĞINI HİÇE SAYANLARA GÖZ AÇTIRILMAYACAK

 

Kasaplar haricinde alakasız meslek grubundan insanların kıyma çekimi yapmasının haksız rekabet oluşturduğuna değinen zabıta yetkilileri, gerekli hijyen koşullarını sağlamadan çekim yapılmasının halk sağlığını da tehlikeye attığına işaret etti. Zabıta yetkilileri; kıyma çekimi yaptırmak isteyen vatandaşları bu işlemlerini işletme belgesi olan kasaplar da yapmaları konusunda bilgilendirdi. .  


5 BİN TL’YE KADAR CEZA

 

Sokaklarda belgesiz ve gerekli hijyen koşullarını yerine getirmeden kıyma çeken şahıslarla ilgili gerekli yasal işlemin uygulanacağına da değinen yetkililer, "sertifikası olmadan, kayıt dışı ve sağlıksız şekilde kıyma çekenlere 5 bin TL'ye kadar idari para cezası kesilecek. Konuyla ilgili vatandaşların gerekli hassasiyeti göstereceklerine inanıyoruz." dedi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817

banner2823

banner2822

banner2824

banner2825

banner2826