banner2779
banner2752
banner2750

SORUNLARA KARŞI LAF DEĞİL, HİZMET ÜRETİYORUZ

Türk Dünyası Belediyeler Birliği (TDBB) ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “Evden Okula Haydi Anneler Spora” projesinde görev alan idareci ve eğitmenleriyle bir araya geldi. Toplum ve kadın sağlığı üzerine çalışmalar yaparak tüm Türkiye’de örnek projeler ortaya koyduklarını belirten Karaosmanoğlu, “Sosyal belediyecilik olarak yürüttüğümüz bu proje aynı zamanda kadınımızın güçlenmesini ve hayata daha umutla bakmasına vesile oluyor” dedi.

“HER BİRİNİZİN KADINLARIMIZA REHBER OLSUN”

Ülkemizde ki sağlık sorunlarına dikkat çeken Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “Yerel yönetimler olarak bu problemin en aza indirilmesi için öncelikli bir şekilde kadınlarımıza pozitif ayrıcalık yapıyoruz. Bu projenin başarıya ulaşması siz öğretmenlerimizin işinizi severek ve daha fazla kadına ulaşmasıyla olacaktır. Bu projeye katılan kadınlarımıza her birinizin rehber olmasını istiyorum. Bakınız altyapı ve üstyapı da birçok projeyi hayata geçiriyoruz. Bizim yetiştirdiğimiz gençler bizden daha güzellerini yapacaklar. Ülke olarak güçlü olacağız bununda yolu çalışmaktan ve sağlıklı bir toplumdan geçmektedir” ifadelerini kullandı.

“KADINLARIMIZIN SAĞLIKLI OLMASINI İSTİYORUZ”

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Dr.Ali Yeşildal, Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Başkanı Ali Bilgi, Spor Hizmetleri Müdürü Ziyaülhak Sarıgül ile Kadın ve Aile Hizmetleri Şube Müdürü Nagehan Malkoç’un katıldığı birliktelikte, elinden tutulmayan anne ve çocukların obezite sorunu yaşadığını ifade eden Karaosmanoğlu, “Annemizin elinden tutacağız ki evin ışığı her daim yansın. Kocaeli’nin en sağlıklı şehir, en az ilaç tüketen ve boşanmaların en az olduğu bir model kent olacağına inanıyorum. “Evden Okula Haydi Anneler Spora” projesi aynı zamanda bu sorunlarla da mücadele edecek. Toplumun ve kadınlarımızın sağlıklı olmasını istiyoruz. Vatandaşımızın sağlıklı ve umut dolu olmasını istiyoruz” diye konuştu.

“VATANDAŞIMIZA GÜZEL BİR YÜZLE BAKMANIZI İSTİYORUM”

Evin kadını umutsuz oldu mu aile çatırdamaya başlar hatırlatması da yapan Karaosmanoğlu, beden sağlığının yanı sıra önemli olan moral ve ruh sağlığı diyerek konuşmasını şu şekilde sürdürdü: “Bu proje sizin projenizdir. Sizlerin çalışmalarıyla dalga dalga Kocaeli’ye daha sonra tüm ülkeye yayılarak bereketli hale gelecek. Ben buna canı gönülden inanıyorum. Bununla beraber kadınlarımızın karşılaştığı sorunlarıyla ilgilenecek, onları hayatı pozitif bir şekilde sürmesi için annelerimize yardımcı olacaksınız. Her ne kadar “Evden Okula Haydi Anneler Spora” projesi bir spor hizmeti olarak görülse de aslında çok önemli bir sosyal belediyecilik projedir. Sizlerden vatandaşımıza güzel bir yüzle bakmanızı istiyorum. Kadınlarımız sporu ve yaşamı benimseyecek, sizler sayesinde hayata iki elle tutunacak.”

“HEDEFİMİZ SPOR YAPMAYAN KADINIMIZIN KALMAMASIDIR”

Türkiye’nin adım adım ilerlediğini ve dünya üzerinde gelişmesi ile dikkatleri üzerine çektiğinin altını da çizen Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “Halkımızın ve annelerimizin derdiyle dertleniyoruz. Büyükşehir olarak kadınlarımızın sorunlarıyla yakından ilgileniyor ve her türlü fedakârlığı yapıyoruz. Bu projeye hepimizin sahip çıkmasını istiyorum. Hedefimiz spor yapmayan kadınımızın kalmamasıdır. Kadın hakları veya sorunlarına karşı laf üretmiyor, hizmet üretiyoruz. Bu projeye dört elle sarılmanızı istiyorum. Öncülük ettiğimiz bir proje, Türkiye’yi sağlık noktasında iyi noktalara çıkarma projesidir. Bu projeye katılanların ilaç kullanımında ki gereksiniminin düşüşe geçtiğini de sizler şahit olacaksınız” diye konuştu.

“ÖZGÜR YAŞAYALIM DİYE BÜYÜK FEDEKARLIK GÖSTERDİLER”

Cumhuriyetin 94. yılı nedeniyle bu güzel ülkeyi bize emanet eden başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm dedelerimizi bir kez daha rahmetle yâd ediyorum diyen Karaosmanoğlu, “Dün olduğu gibi bugünde en kıymetli varlıkları canlarını veren şehitlerimiz, Türkiye’de özgür yaşayalım diye büyük fedakârlık gösterdiler. Bugünde aynı ruhla şehit olan kardeşlerimiz var. Mekânları cennet olsun. Son 15 yıldır bütün dünyanın dikkatini çekecek şekilde hızla büyüyen bir Türkiye var. Ülkemizin her geçen gün imkânları daha iyiye gidiyor. Bu kalkınmayla birlikte halkımıza ve hatta dünyanın faklı bölgelerinde yaşayan kardeşlerimize el uzatıyoruz. Bölgemizde ki tüm olumsuzluklarla yakından ilgileniyoruz” diyerek konuşmasını tamamladı. Birliktelik karşılıklı görüş alışverişinin yapılmasıyla tamamlandı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2778

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2680

banner2751