SP kongresi iptal edildi
 Saadet Partisi il kongresinde oy kullanan delegelerin partiye üye olup olmadıklarının tespiti için dosya YSK tarafından İzmit İlçe Seçim kuruluna gönderilmişti. 

Yapılan incelemeler sonucunda sonucu etkileyecek bir durum çıkması nedeniyle seçimler tekrar edilmek üzere iptal edildi.

Saadet Partisi İl 4. Olağan genel kurulu 3 Şubat Pazar günü Sabancı Kültür Merkezinde gerçekleşmişti. Kongre de Sinan Ejderoğlu’na karşı ilçe başkanlarının desteğini alan Mehmet Aras aday olarak çıkmış ve Saadet Partisinde de bir milli görüş geleneğini bozmuş oldu. Kongre öncesinde 45 delegenin isimlerinin il delege listesine yazılmadığı gerekçesiyle yapılan itiraz İzmit 1. İlçe Seçim Kurulu tarafından kabul edilmiş ve 574 delege ile seçimler gerçekleştirilmişti. Kongre de 436 delege sandık başına gelmiş, 6 oy geçersiz sayılırken, Mehmet Aras 258, Sinan Ejderoğlu ise 178 oy almıştı.

Tartışmalı sürecin ardından 8 Şubat Cuma günü mazbatasını ekibiyle birlikte alan Aras, çalışmalara da başlamıştı. Ancak Saadet Partisi Genel Merkezi Yüksek Seçim Kurulu’na 186 delegenin partiye üye olmadığı iddiasıyla seçimlerin iptali için ikinci kez itiraz etmişti.

Yüksek Seçim Kurulu’da İzmit 1. İlçe Seçim Kurulu’nun verdiği 45 kişinin delege listesine eklenmesi kararını bozarak, genel merkezin iddiası olan 186 delegenin ise Yargıtay’dan alınan Saadet Partisi Kocaeli üye listesi ile karşılaştırılması ve seçim sonuçlarını etkilemesi durumunda seçimlerin iptali ve tekrarlanması kararı alması için göndermişti. İncelemeler sonrasında karar defterlerinde üyelerin bulunduğu ancak genel merkezce yargıtaya bildirilmemesi nedeniyle ve belirtilen iddia sonrası seçim sonuçlarını etkileyecek bir sonuç çıkması nedeniyle seçimleri iptal etti. Saadet Partisi il kongresinin de sadece seçim maddesi ile ve Nisan ayında tekrar kongre yapılmasına karar verildi. Genel merkezin bu karar sonrasında il başkanlığına vekaleten bir partiliyi ataması ve ardından da üye olmayan delegelerin isimlerinin çıkartılarak mevcut delegelerle seçime gidilmesine karar verdi.


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817