Spor okulları 7 bir 500 çocuğun ailesi oldu
  

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin sporu tabana yaymak amacıyla başlattığı ve 8-9 yaş çocuklarını kapsayan Spor Okulları her geçen gün çığ gibi büyüyor. 2012 yılının Ekim ayında faaliyetlerine başlayan Spor Okulları, bir buçuk yıl içinde yaklaşık 7 bin 500 çocuğa ulaştı. Proje bu haliyle Türkiye’de eşine az rastlanır bir sayıyı elde etmiş oldu.

 

HEDEFE KARARLILIKLA YÜRÜYOR

Spor Okulları; sağladığı elverişli imkanlar, kaliteli eğitmenlerce uygulanan egzersiz programları ve çalışmaların sürekliliğiyle hak ettiği ilgiyi görmeye devam ediyor. 2012 Ekim ayında faaliyetlerine başlayan Spor Okulları bugün binlerce çocuğa eğitim vermenin mutluluğunu yaşıyor. Yılbaşında 7 bin 500 öğrenci sayısına ulaşan Spor Okulları, gelecekte eğitimli ve spor bilinci kazanmış gençlere ulaşmanın hedefine kararlılıkla yürüyor.

 

BAŞKAN’IN TALİMATIYLA

Başkan İbrahim Karaosmanoğlu’nun projesi olan Spor Okulları,  8-9 yaş çocuklarını kapsıyor. Spor Okulları’nda eğlenceli atletizm, cimnastik, masa tenisi, futbol, satranç, hentbol, voleybol ve basketbol olmak üzere toplam 8 ayrı branşta eğitim veriliyor. Spor Okulları, 12 ilçe ve 52 merkezde aralıksız faaliyetlerini sürdürüyor.

UZMAN EĞİTMENLER GÖZETİMİNDE

Spor Okulu öğrencileri haftanın iki günü uzman eğitmenler gözetiminde spor eğitimi alıyor. Bunun yanı sıra eşgüdümlü olarak tüm ilçelerdeki öğrencilere her ay bir spor branşı tanıtılarak bu branşın egzersizleri yaptırılıyor.

 

SPOR OKULUNA GELEN ÇOCUK DAHA BAŞARILI

Spor Okulu’na gelen çocuklarda yapılan bir araştırma ise projenin ne denli gerekli ve önemli olduğunu gözler önüne serdi. Spor Okulu’na düzenli olarak gelen çocukların ders başarılarında eskiye oranla büyük fark olduğu ortaya çıktı. Sporu hayatlarına katan çocukların not skalası yükselirken, azim ve özgüven konularında da olumlu etkiler gözlendi.

 

HİPERAKTİF ÇOCUKLARDAKİ OLUMLU GELİŞME

Bunun yanı sıra gözlemler arasında özellikle hiperaktif çocuklar dikkat çekti. Bu çocukların davranışlarında Spor Okullarında harcadıkları enerji ve gösterdikleri uyum sayesinde normalleşme gözlendi.

 

ÜÇ SAÇ AYAĞININ TİTİZ TAKİBİ

Projenin başarısında Büyükşehir Belediyesi’nin yanı sıra, Spor Okulu eğitmenleri ve ailelerin sağladığı katkılar önemli yer tutuyor. Projeyi ilk günden itibaren takibine alan Büyükşehir Belediyesi her ay düzenli olarak ilçe koordinatörleri ve eğitmenleriyle bir araya gelerek toplantılar yapıyor. Buna ailelerin de dahil edilmesiyle çocukların yakından takibi daha da güçlendiriliyor.

 

PROJE ORTAKLARI

Büyükşehir, Başkan İbrahim Karaosmanoğlu’nun projesi olan Spor Okulları faaliyetlerini; Kocaeli Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İl Halk Sağlığı Müdürlüğü ile birlikte yürütüyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817