Spor Okulları Festivali yarın Seka park’ta yapılacak

 

Sporu tabana yayma amacıyla başlatılan ve 8-9 yaşındaki çocuklarını kapsayan Spor Okulları birinci yılını yarın (30 Mayıs Perşembe) düzenleyeceği ‘Spor Okulları Festivali’ ile kutlayacak. 5 bin spor okulu öğrencisini bir araya getirecek olan festival, Sekapark alanında 15.30’da başlayacak. Sekapark’ı bayram yerine döndürecek festivalde çocuklar için birbirinden değişik spor aktiviteleri, oyunlar ve eğlenceler düzenlenecek.

 

BİRİNCİ YILA YAKIŞAN KUTLAMA

Sporun tabana yayılması kapsamında Türkiye’ye adeta örnek olan Spor Okulları birinci yılını doldurdu. 12 ilçede, 44 spor tesisinde ve 5 bin öğrencisi ile yola çıkan proje Haziran ayında ilk yılını tamamlayacak. Büyükşehir Belediyesi, bu önemli projesini düzenleyeceği muhteşem bir festivalle taçlandıracak.

 

SEKAPARK YARIN ÇOCUKLARIN

Spor Okulları Festivali Sekapark’a tarihi günlerinden birini yaşatacak. Festival, Uçurtma Tepesi’nden kanala kadar olan geniş bir bölgede gerçekleştirilecek. Festival nedeniyle söz konusu alan 7 adaya ayrıldı.  Her adaya okullardan gelen öğrenciler belli bir disiplin çerçevesinde yerleştirilecek. Her adanın içinde ise spor aktiviteleri ve eğlencelerinin gerçekleştirileceği istasyonlar kurulacak. Çocukların güvenliği için ise kollarına hangi gruba ait olduğunu gösteren bileklikler takılacak.

 

SPOR VE EĞLENCENİN KEYFİNİ ÇIKARACAKLAR

Öğrenciler, 15.30’dan itibaren alana ve buradan da okullarına ait adalara giriş yapacak. 18.00’e kadar tüm öğrenciler adalar içindeki cimnastik, atletizm, masa tenisi, satranç, futbol, voleybol, hentbol ve basketbol branşlarına ait spor aktiviteleri ve eğlencelere katılacak. Öğrencilere bu sırada kumanya, dondurma ve pamuk şekerden oluşan ikramlarda bulunulacak.  Büyükşehir Belediyesi festivale katılacak tüm Spor Okulları öğrencileri için 5 bin adet Spor Okulu amblemli tişört ve şapka dağıtacak.

 

BAŞKAN ÇOCUKLARIN YANINDA OLACAK

Spor Okulu Festivalinde, Spor Okulları Projesi’nin mimarı Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu da katılarak, çocukların neşesine ortak olacak. Başkan İbrahim Karaosmanoğlu’nun Sekapark alanına gelmesiyle tüm adalardaki çocuklar Uçurtma Tepesi’nin önünde toplanacak. Öğrenciler burada Dev Spor Okulları Bayrağı’nı açarak festivalin en renkli görüntüsünü verecek. Öğrenciler festival kapsamında kendilerine verilecek hediyeleri de yine Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’nun elinden alacak.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817