SPOR ŞURASI 25 KASIM ÇARŞAMBA GÜNÜ
 Spor şurasıyla ilgili olarak İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan bir basın toplantısı düzenledi. Kültür Tepesi’ndeki Şelale Kafe’de düzenlenen toplantıya Başkan Doğan’ın yanı sıra Kocaeli Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu ( KASKF) Genel Başkanı Murat Aydın, Kocaeli Üniversitesi BESYO Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Elif Karagün, İzmit Gençlik Hizmetleri Müdürü Ziyaülhak Sarıgül, Belediye Başkan Yardımcısı Güray Oruç katıldı.

 

İLK OLACAK

 

Şuranın 25 Kasım Çarşamba günü 10.00- 13.30 saatleri arasında Wellborn Luxury Otel’de gerçekleştirileceğini söyleyen Başkan Doğan” sporun bir çok yönden ele alınacağı şura yerel anlamda bir ilk olacak. Etkinlik sayesinde sporla ilgili çok önemli bir buluşmayı hayata geçireceğiz. İzmit Belediyesi olarak yine zor bir işe soyunduk. Sporla ilgili önemli bir buluşmayı sağlamak için yola çıktık. Spor, 500 civarında katılımla, ilk defa bu kadar derinlemesine, bu işin duayenleri tarafından tartışılacak. Bunların sonucunda da bazı raporlar elde edilecek. Konuştuğumuz alanla ilgili hem yerel hem genel analiz yapılacak.

 

7’ DEN 77’YE HERKES SPOR YAPMALI

 

Spor şurasına  ilginin yüksek olmasını bekliyoruz. Biz de dersimize iyi çalıştık. Burada güzel bir çalışmayı başarıyla sonlandıracağız. Bunu hem şehre hem ülkeye mal edeceğiz. Bu konunun Ankara’ya da taşınması için elimizden geleni yapacağız. Hedef Kocaeli’mizde ve ülkemizde sporu olabildiği kadar fazla, sağlıklı, faydalı, yaygın yapabilmek ve yaptırabilmektir. 7’den 77’ye herkesin spor yapmasını, sporla belli bir zaman dilimini geçirmesini sağlamaktır. Bunlar sportif başarıları da beraberinde getirecektir. Biz öncelik olarak kendimize ve milletimize faydalı olabilecek yönünü geliştirebilelim.

 

HER YIL YAPMAYI PLANLIYORUZ

 

 Bu şurayı her yıl yapmayı planlıyoruz. Şura öncesi, spor konulu bir panel yapılacak. Panelde önemli konuşmacılarımız yer alacak. Şehrimize ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyoruz. Bu çalışma, sporu seven, gencini ve geleceğini düşünen herkes için faydalı olacaktır. Biz ulusal düzeyde bir çalışmaya adım atıyoruz. Yerel anlamda ilk defa yapacağımız bu çalışmayı Başbakanımıza dahi ileteceğiz” dedi.

 

TÜRKİYE’YE MODEL OLACAK

 

KASKF  Genel Başkanı Murat Aydın da  “Ben inanıyorum ki bu çalışma, Türkiye’ye model olacak. Kentimizde spor alanında iyi bir noktaya gelinmesinde yerel yönetimlerimizin katkısı çok büyük. Bu şurada üzerimize düşen tüm katkıyı sağlamaya hazırız. Belediye Başkanımıza, böyle bir organizasyona imza attığı için çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

 

YOĞUN KATILIMLI

 

500 civarında katılımcının beklendiği spor şurasında, müzakere yöntemiyle katılımcıların görüşleri alınacak. Katılımcılar, ortalama 10’ar kişilik gruplar halinde ve yuvarlak masa modeline göre toplanacaktır ve konuları ve alt bileşenleriyle ilgili sorulara cevap vermek, sorunlara çözüm üretmek üzere önceden kendilerine belirtilmiş olan 6 konuya yönelik olarak masa moderatörleri eşliğinde beyin fırtınaları gerçekleştirilecek.

 

SONUÇLAR RAPOR YAPILACAK

 

Görüş ve önerilerin hiçbiri atlanmadan ilgili masanın raportörü tarafından kayıt altına alınarak, düzgün cümleler haline getirilerek ve mükerrer görüşler birleştirilecek, akıcı ve tutarlı bir metin ortaya çıkarılacak. Masalardan elde edilen sistematize edilmiş raporlar şura moderatörleri editörlüğünde sonuç raporu haline getirilecek.

 

GRUPLAR

 

Şurada, spor yönetimi, tesisleşme, spor ekonomisi ve bütçe, altyapı ve performans, eğitim ve spor, spor ve medya ilişkisi konuları müzakere edilecek. Grupları, futbol, paralimpik spor dalları, bireysel sporlar, salon sporları, su sporları, mücadele sporları, doğa sporları, kış sporları ve motor sporlarından oluşacak.

 

PANELİSTLER

 

Spor şurasının panelistlerinin TRT Spikeri ( Stadyum Programı Sunucusu) Ersin Düzen, eski milli futbolcu Ogün Temizkanoğlu, FİFA Kokartlı  ve eski  MHK Başkanı Mustafa Çulcu,  Avrupa gol kralı   Tanju Çolak, Basketbol Federasyonu Başkan Yardımcısı Efe Aydan, Futbol Federasyonu Başkan Yardımcısı Ali Düşmez olduğu açıklandı..

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817