banner2779
banner2752
banner2750

STK’LAR BAŞKAN BARAN'LA BULUŞTU

Körfez Belediyesi Sivil Toplum Kuruluşları Buluşması, Tütünçiftlik Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Programa; Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran, Başkan Yardımcıları Selattin Kabadayıoğlu, Faruk Denli, İsa Taş, Sait Çalık ve Levent Yılmaz, AK Parti İlçe Başkanı Şener Söğüt, belediye meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri, muhtarlar, oda ve STK temsilcileri ile çok sayıda davetli katıldı. Yapılan kahvaltı sonrasında kürsüye ilk olarak AK Parti İlçe Başkanı Şener Söğüt çıktı. Söğüt, STK ve siyasetin hep iç içe olduğunu belirtti.

STK’LAR DEVLETİN ELİ, KOLUDUR

AK Parti İlçe Başkanı Söğüt, “Bizler için STK’larımız fazlasıyla önemli. Demokratik toplumlarda özellikle devletin yetişemediği gidemediği alanlarda STK’lar devletin bir nevi eli, koludur.  Aylardır konuşulan bir erken seçim konusu vardı. Siyasi büyüklerimiz bu noktada kararlarını verdiler ve 24 Haziran’da seçime giceğiz. Bu süreçte sizleri biraz fazla yoracağız. Ama sonu güzel olacak. Türkiye’nin istikrarı için yeni sistem önemli. Milletimize çok şey katacak. Şimdiden bunun yansımalarını görmekteyiz” dedi.

MİLLET ÖNCELİĞİMİZ OLDU

Şener Söğüt’ün ardından Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran kürsüye geldi. “Biz STK’larımız ile ve Körfez’de yaşayan bütün halkımızla her zaman istişare haklindeyiz” diyen Başkan Baran, “Bugün 4 yılda 400 milyon liralık bir yatırım yaptıysak; bu başarı hepimizindir. Hiçbir zaman için ‘Biz belediyeciyiz, bizim işimiz değil’ anlayında olmadık. Halkın ihtiyacıysa, Körfez’in ihtiyacı varsa bu bizim birinci meselemiz olmuştur. Milletin önceliği bizim de önceliğimiz oldu” ifadelerini kullandı.

BAŞKAN BARAN  : BORÇLANMADAN YAPTIK

27 Nisan’da 4 yılı anlatacağı toplantıya tüm STK temsilcilerini davet eden Başkan İsmail Baran, “Göreve gelirken halkımıza vaad ettiğimiz projelerimiz vardı. Seçim beyannamemizde 150 milyon liralık yatırım vaad ettik ama biz 400 milyon liralık yatırım gerçekleştirdik. Sadece 75 milyon lira geçmiş dönemlere ait borçları ödedik. Her yıl ortalama 100 milyon liralık yatırım yaparken, bunları da belediyenin öz kaynakları ile yaptık, borçlanman, faiz ödemeden” dedi.

KAPALI SPOR SALONU MÜJDESİ

Körfez’de eğitim ve spor alanında yapılan ve yapılacak yatırımlar hakkında da bilgiler veren Başkan İsmail Baran, “Körfez kampüsümüzü ağustos ayında üniversitemize teslim edeceğiz. Hereke kampüsü içinde kısa süre içerisinde temelini atacağız. İlçemizde üç yeni spor salonu yapımı için de çalışmalar başladı. Bir de ilçede olmayan kapalı spor salonu ihtiyacımız vardı. Onun için de tüm hazırlıklarımızı yaptık, kısa süre içerisinde çalışması başlayacak. Alt katı haftanın 5 günü otopark olacak iki gün kapalı pazar olacak.

HER ŞEY KÖRFEZ İÇİN

Yatırımları daha güzel bir Körfez için yapıyoruz. Biz Körfez olarak Türkiye’nin mozaiğiyiz. Bir çok kültür burada iç içe. Bunları korumamız ve yaşatmamız lazım. Ama asla bölgecilik, ırkçılık anlayışıyla değil. Hiç kimse kimseden üstün değildir” dedi. Körfez’de ekip olarak hiçbir zaman heyecanını kaybetbeden çalışmaları sürdürdüklerini belirten Başkan İsmail Baran, “Bu dönemde yılda 100 milyon liralık yatırım yapan belediye konumuna geldik. Hiçbir zaman heyecanımızı kaybetmedik” dedi.

Körfez İlçedeki Sivil Toplum Örgütleri Başkan Baran'ın davetine yoğun bir katılım gösterdiler. 

SORU-CEVAP ŞEKLİNDE GEÇTİ

Başkan Baran, 24 Haziran’da gerçekleştirilecek olan seçimlerin de hayırlı olması temennisinde bulunurken, katılımlarından dolayı da tüm STK temsilcilerine teşekkür etti. Başkan Baran’ın konuşmasının ardından toplantıya katılan Sivil Toplum Kuruluşlarının temsilcileri söz alarak talep ve önerilerini dile getirdi. Başkan Baran da kendisine yöneltilen sorulara tek tek cevap verdi.

SPOR SAHALARINA BAŞARILI SPORCU ADI

Körfez Uzak Doğu Sporları Derneği Başkanı Aşkın Kahveci yaptığı konuşmada, ilçede ki yapılacak olan yeni spor alanlarına başarılı sporcuların adlarının verilmesini ve teşvik primi uygulaması getirilmesini önerdi. Başkan Baran, Taşkın Kahveci, Aşkın Kahveci ve Şevval Yarar adının spor salonlarına verileceğini söyledi.

MİLLİ SPORCULARIMIZIN İSİMLERİ ÖLÜMSÜZLEŞTİRİLECEK

Körfezli, Milli Taekvondocu Şevval Yarar ve Hocası Milli Antrenör Aşkın Kahveci ve Oğlu Taşkın Kahvecinin

adları ölümsüzleştirilecek. 

Geçtiğimiz yıl Avrupa Şampiyonu olan Dünya ikinciliği ve Dünya üçüncülüğü ünvanı bulunan Körfezli 

Milli Taekvondocumuz Şevval Yarar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından da tebrik edilip ödüllendirilmişti. 

Körfezli Milli Taekvondocumuza Üniversite hayatında devlet tarafından 4 yıl  da burs bağlanacak. 

Taekvondoda 16 Yıl üst üste Türkiye Şampiyonu olan Avrupa ve Dünya Şampiyonlukları bulunan Taşkın Kahvecinin ismi

Spor Salonunlarına verilerek ismi ölümsüzleştirlecek.

KENT MEYDANI ASKIDA

Körfez Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Ali Karadeniz ise konuşmasında, viyadük altı düzenlemesine teşekkür ettikten sonra, “İlçeye kent meydanı, tır parkı yapılmalı ve Fener Gölü halka kazandırılmalı” dedi.

Başkan Baran, Fener Gölü için yazışmalar yapıldığın ve konunun mahkeme yolunda olduğunu belirterek, “Valilik te gerekli yazıyı yazdı ve yeni yer bulmalarını istedi. Bu alan Maliye Bakanlığı tarafından 10 yıllığına Otomobil Sporlarına verilmiş. 5 yılı doldu ama daha önceden boşaltıp, halka kazandıracağız. Kent meydanı için de proje askıda, itirazlar var çözülünce uygulama başlayacak. Tır parkını da Büyükşehir Belediyesi yapmaya başladı” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2778

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2680

banner2751