STK’lar Derince’de Buluştu
 AK Parti Kocaeli İl Başkanlığı’nın başlattığı "Türkiye'de Sivil Toplumla Cumartesi Buluşmaları"nın altıncı adresi Derince oldu

 

Cumartesi buluşmaları devam ediyor

Sivil toplumla istişare amacıyla AK Parti Kocaeli İl Başkanlığı’nın başlattığı ve her hafta Kocaeli’nin bir ilçesinde gerçekleştirilen “Cumartesi buluşmaları” na bu kez ev sahipliği yapan ilçe Derince oldu. Zübeyde Hanım Kültür Merkezi’nde (ZHKM) gerçekleştirilen etkinliğe AK Parti Kocaeli Milletvekili Zeki Aygün, AK Parti Kocaeli İl Başkanı Şemsettin Ceyhan, Derince Belediye Başkanı Ali Haydar Bulut, AK Parti Derince İlçe Başkanı İbrahim Şirin, AK Parti il, ilçe, kadın ve gençlik kolları başkan ve yöneticileri, meclis üyeleri, mahalle muhtarları, sivil toplum kuruluşlarının başkan ve yöneticileri yoğun ilgi gösterdi.

 

Açılış konuşması Şirin’den

Yaklaşık 400 kişinin katıldığı ‘Cumartesi Buluşması’nda ilk söz alan isim AK Parti Derince İlçe Başkanı İbrahim Şirin oldu. Konuşmasına istişarenin önemine vurgu yaparak başlayan Şirin, “Bizler halkımızın beklentileri doğrultusunda yönümüzü belirliyor ve çalışmalarımızı gerçekleştiriyoruz. Bugün burada söz değerli Derinceli hemşerilerimizin olacak. AK Parti olarak istişareye verdiğimiz önem herkesin malumu. İstişarede hayır vardır mantığıyla zaman zaman bu tür toplantılar düzenliyoruz. Sizlerin burada bizlere söyleyeceği sözler, vereceği mesajlar bizim için önem arz ediyor. Derince hakkında konuşulması gereken her şeyi bugün burada dile getirelim” dedi.

 

Başkan Bulut’tan önemli mesajlar

Derince Belediye Başkanı Ali Haydar Bulut ise konuşmasında önemli mesajlar verdi. İstişarenin birlikteliği güçlendireceğini belirten Başkan Bulut, “Bugün burada güçlü bir Derince, güçlü bir Kocaeli hatta güçlü bir Türkiye için bir aradayız. Sivil toplum kuruluşları bizim için her zaman çok önemli. Biz her fırsatta STK’larımızla bir araya gelerek, onların fikirlerinden istifade ediyoruz. Ortak aklın oluşması için bu toplantıları düzenliyoruz. Bugün yine burada Derince'ye neler yapabiliriz sorusunun cevabını aramak için sizlerin görüş ve önerilerinizi alacağız. İlçemizi hep birlikte yönetiyoruz. Toplantılarda belirttiğiniz görüşleriniz doğrultusunda çalışmalarımıza yön veriyoruz” dedi.

 

Ceyhan’dan Derincelilere teşekkür

Derince’de düzenlenen toplantının bu buluşmaların altıncısı olduğunu belirten AK Parti Kocaeli İl Başkanı Şemsettin Ceyhan ise 15 Temmuz sürecine vurgu yaparak “15 Temmuz’da Türkiye’nin dört bir yanında olduğu gibi Derince’mizde de halkımız ülkesi için, dini için, bayrağı için, sokaklara indi. Meydan nöbetlerindeki azmini fedakarlığına samimiyetine şahit olduğumuz için ilçe halkımıza yürekten şükran ve minnettarlığımı ifade ediyorum” dedi. Referandum sürecine de vurgu yapan Ceyhan, “Bugün AK Parti ve Milliyetçi Hareket Partisi’nin gayretleri desteği ve fedakarlıklarıyla ortaya çıkmış bir metnin halk oylamasına gidiyoruz. Burada iki partinin yapmak istediği tek şey Türkiye’de bir daha kaos olmasın; Türkiye bir daha hükümetsiz kalmasın anlayışıdır” dedi.

 

Son konuşmayı Aygün yaptı

Programda son sözü alan isim AK Parti Kocaeli Milletvekili Zeki Aygün oldu. AK Parti olarak halkın iradesinin kendilerinin en önemli önceliği olduğunu belirten Aygün, “Sivil toplum kuruluşlarımızın değerli temsilcileri ile bir arada olmaktan dolayı mutluluk duyuyorum. Bu birliktelik, sizlerin toplantımıza gösterdiğiniz duyarlılık bizim için önemli. Bir Derinceli kardeşiniz olarak sizlerin merak ettiği tüm sorulara bugün burada yanıt vermeye çalışacağım. Sizlerle el ele vererek Türkiye’mizi güçlü yarınlara hazırlamaya devam edeceğiz” dedi. Protokolün konuşmalarını tamamlanmasının ardından programın kalan bölümlerinde STK başkan ve yöneticileri söz alarak görüş ve önerilerini aktardı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817