banner2779
banner2752
banner2750

Şühedanın izinden yürüdük

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Kars Sarıkamış’ta düzenlenen ‘’Türkiye Şehitleriyle Yürüyor’’ programına katıldı. Eksi 10 derece soğukta ve bir metre karla kaplı parkurda yürüyen Başkan Karaosmanoğlu, ‘’Bu dağlarda donarak hayatını kaybeden şühedanın izinden, bugün on bin gencimizle yürüdük, çok duygulandık’’ dedi.

 

İKİ BAKANIN KATILIMIYLA

Sarıkamış şehitlerimizin 98. yılında ‘’Türkiye Şehitleriyle Yürüyor’’ sloganıyla Kars Sarıkamış’ta düzenlenen etkinlik, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç ile İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin’in katılımıyla yapıldı. Anma programına Başkan Karaosmanoğlu’nun yanı sıra Çayırova Belediye Başkanı Ziyaettin Akbaş ile Kocaeli’den gelen dağcılar ve gençler de katıldı.

 

SARIKAMIŞ ŞEHİTLERİ ANILDI

İlk olarak Kars Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş’u ziyaret eden Başkan Karaosmanoğlu, buradan Sarıkamış Şehitleri Anma Programı’na geçti. Bakanlar Kılıç ve Şahin’in katılımıyla gerçekleşen anma programında duygusal anlar yaşandı. Pazar sabahı ise Türkiye’nin hemen her köşesinden gelen yaklaşık on bin kişi, Allahuekber Dağları’nda şühedanın ayak izlerinin takip edildiği yürüyüşte bir araya geldi.

 

DEDECİĞİM BEN GELDİM

Şehit Kurmay Albay Faruk Sungur Yolu’ndan başlayan yaklaşık on kilometrelik yürüyüş, yer yer bir metreyi bulan karla kaplı yolda, yoğun kar yağışı ve tipi altında gerçekleştirildi. Yürüyüşe katılanlar ‘’Dedeciğim ben geldim’’ sloganıyla yürürken, şühedanın 98 yıl önce donarak can verdiği yerlerde şehitlerimizi andı.

 

ŞEHİTLERİMİZİ MİNNETLE ANDIK

Yaklaşık 3 saat süren yürüyüş boyunca Türkiye’nin her köşesinden gelen binlerce kişiyle aynı duyguları paylaşan Başkan Karaosmanoğlu, ‘’Allahuekber Dağları, acı hatıralarla dolu. Dedelerimiz burada donarak şehit oldu. Şühedanın yürüdüğü bu yolda, bu dağlarda, 98 yıl sonra on bin gencimizle birlikte yürüdük, sanki o günleri yaşadık. İmkansızlıklar içinde bu dağlarda yürüdüler ve burada şehit oldular. Onları ve tüm şehitlerimizi, rahmetle ve minnetle anıyoruz’’ ifadesini kullandı. Sarıkamış’ta ise yöre halkı yürüyüşe katılanları 7’den 70’e ellerinde salladıkları Türk bayraklarıyla karşıladı.







 
   

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2778

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2680

banner2751