Süleyman Karaman, isim isim açıklayacak!

Geçtiğimiz Cuma akşamı Gebzeli iş adamı Süleyman Karaman’ın iş yerine silahlı kişiler tarafından saldırı düzenlenmişti. İş yerinde maddi hasar meydana gelmişti. Olay sonrası dükkanın içinde bulunan Okan Kurt’tan çarpıcı bir açıklama gelmişti. Kurt’a göre bu saldırının arkasında Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker var. Bugün konuyu aydınlatmak için basına açıklamalarda bulunan Süleyman Karaman, Kurt’un bu iddiasını kesin bir dille yalanladı.

 

KIL PAYI KURTULDU

Gerçekleşen saldırının hemen ardından kendisini ilk arayan kişilerden biri Adnan Köşker olduğunu söyleyen Karaman, “Başkan Köşker geçmiş olsun dilekleri için ona teşekkür ediyorum. Saldırı kesinlikle şahsıma yönelik olarak düzenlenmiştir. Şayet o an misafirim olan Okan Kurt ve Mustafa Demir’e yönelik bir saldırı olsaydı, benim işyerimde olmazdı” dedi. Saldırı esnasında kıl payı ölümden döndüğünü belirten Karaman, “Kurşunlardan biri oturduğum bölümün hemen altındaki cama isabet etti” dedi.

 

OLAY, CUMHURBAŞKANLIĞINA KADAR TAŞINABİLİR

Yaşanan saldırı sonrasından telefonunun susmadığı, 200-300 kadar arayanının olduğunu belirten Karaman, çok sayıda siyaset adamının da kendisine ulaştığını ifade etti. Karaman, saldırının tamamen kişisel haklarından feragat etmesi için düzenlendiğini, iddialarına dair tüm bilgi, belge ve görüşme kayıtlarının mevcut olduğunu söyleyerek “Aktif siyaset içinde yaptıklarım artıları eksikleri ile tartışılabilir ancak ticaretim asla tartışılamaz” şeklinde konuştu. Olayla artık emniyetin ilgileneceğini söyleyen Karaman, olayı Cumhurbaşkanlığına kadar taşıyabileceğini sözlerine ekledi.

 

Karaman’ın yaptığı basın açıklamasında şunları söyledi:

 “Ben toplumda kişiliğimle, duruşumla hem siyasal hem sivil toplum kuruluşlarında geçmişte halkımıza vermiş olduğum hizmetlerimle aktif rol almış, toplumun takdirini ve sevgisini kazanmış bir insan olarak kendimi arz ediyorum. Bir ticari ilişki sonrası benim haklarımdan feragat etmem için bana yapılan gözdağı nitelikli çirkin saldırıyı nefretle kınıyorum. Bundan önce olduğu gibi bundan sonra da dik duruşumu sürdüreceğimi özellikle belirtiyorum.

 

GÖZDAĞI VE TEHDİT

Süleyman Karaman olarak 50 yıllık hayatımda gerek sivil toplum örgütleri gerekse siyasi çalışmalarımda hiçbir siyasi ve bölgesel farklılıklar gözetmeksizin topluma katkıda bulunmaya çalıştım. Türk toplumunun bir ferdi olarak şahsıma yapılan bu saldırıyı şahsımdan ziyade kendim gibi düşünen tüm toplum insanlarımıza yapılan bir saldırı olarak nitelendiriyorum. Anlaşılan odur ki ülkemizde ve merkezinde yıllardır yaşadığımız Gebze’mizde bu menfur olayın açılımı aslında hak ve özgürlüklerine sahip çıkan kimseye dik duruşundan, adamlığından ödün vermeyen şahsiyetli, kişilikli iş adamlarına ve vatandaşlarımıza bir gözdağı ve tehdittir.

 

AZMETTİREN KİM

Bu olay adam öldürmeye tam teşebbüs olayıdır. Emniyetin karşısında basit bir kurşunlanma olayı değildir. Hem devlete hem bana meydan okuma, yıldırma olayıdır. Olayın faili ne zaman bulunacak, bundan daha da önemli azmettirenlerin kim olduğu ile ilgili verdiğim ifadem ile emniyet teşkilatımızda çalışmalarını yapıyor ve ben bu olayın takipçisiyim.

 

İSİM İSİM PAYLAŞACAĞIM

Emniyet teşkilatımızdan çalışmaları ile ilgili alacağım bilgilerden sonra sizlere azmettirenlerle alakalı bilgi ve belgeleriyle tüm çıplaklığı ile isim isim paylaşacağım. Yani azmettirenler şunu bilsin ki bu sebep oldukları çirkin saldırıyı yanlış yönlere çekip itibarsızlaştıramayacaklar. Bu olay kapatılmayacak, oldu bittiye getirilmeyecek. Emniyet teşkilatımızın da bu konudaki hassasiyetimin farkında olduğunu düşünüyorum”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817