Sumotaş Başkanı ve Yardımcısı istifa ediyor
Suadiye`de bulunan cips fabrikası Frito Lay`in, 19 yıldan bu yana taşıma işini yapan SUMOTAŞ`la sözleşmesini tek taraflı olarak feshetmesinin ardından ortaya çıkan kriz bir türlü çözüme kavuşturulamamıştı. Araya bakanından milletvekiline, valisinden belediye başkanına kadar kim girdiyse, hiçbir sonuç alınamamıştı. Bu arada SUMOTAŞ üyeleri eylem üzerine eylem yapmış, bu yüzden gözaltına alınıp tutuklananlar bile olmuştu.

 

ÇOĞU “EVET” DEDİ

SUMOTAŞ`ı kesin olarak gözden çıkaran Frito Lay`in anlaşma yaptığı yeni firmanın kamyonlarını Suadiye`ye getireceği gün kooperatif üyeleri önemli bir karar aldı. SUMOTAŞ Başkanı Hüseyin Erhan hastanede yatarken üyeler dün kooperatif binasında toplandı, Frito Lay`in yeniden sözleşme yapmak için ortaya koyduğu koşulları oyladı. Üyelerin büyük bir kısmı sözleşmenin bu koşullarda imzalanmasına ‘evet` dedi.

 

İSTİFA KARARI ALDILAR

Frito Lay`in sunduğu en büyük şart SUMOTAŞ Başkanı Hüseyin Erhan ile başkan yardımcısı İshak Topçu`nun istifasıydı. Üyelerin aldığı kararı hasta yatağından öğrenen Hüseyin Erhan, “Daha önce de süreci tıkamamak adına ‘Bizden kaynaklanıyorsa gidelim` demiştik. Şu dakika itibariyle istifa ettim” dedi. İshak Topçu`nun da istifa kararı aldığı öğrenildi. Erhan ve Topçu`nun yerine yedeklerden iki kişi gelecek. Ancak Frito Lay`in şartlarından biri de yapılacak anlaşma sonrasında yeni yönetim oluşturulması. (bizimkocaeli)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817