SURİYE YEMEKLERİYLE İFTAR
 İzmit Kent Konseyi Kadın Meclisi, Suriyeli mültecilerle birlikte iftar etkinliği düzenledi. Ülkelerindeki savaş nedeniyle Türkiye’ye gelerek İzmit’e yerleşen ve Kent Konseyi Kadın Meclisinin de destekçisi olduğu Al Shami Kitchen Projesine dahil olan 15 kadının pişirdiği Şam mutfağından yemeklerle yapılan iftar büyük ilgi gördü.  Büyükşehir Belediyesi karşısındaki açık alanda gerçekleşen iftara İzmit Kaymakamı Ersin Emiroğlu ve eşi Zeynep Emiroğlu, İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Danışmanı Nermin Tol, İzmit Belediye Meclis Üyesi Güzin Taştekin, İzmit Belediye Başkan Yardımcısı Güray Oruç, Derince Belediye eski Başkanı Halit Altuntaş, Kocaeli Kültürel Gelişim Derneği Başkanı Gülhan Bütün ve 250’ye yakın davetli katıldı.

 

YER SOFRASINDA

 

İzmit Kent Konseyi Kadın Meclisi’nin organize ettiği iftar programı için yemekler, Suriyeli kadınlar Kadın Sosyal Yaşam, Şehit Gazi Aileleri ve Engelliler Sosyal Destek Merkezi’nin uygulama mutfağında hazırladılar. Davetlilere,  Şam mutfağının meşhur yemeklerinden felafil, uzi, babagannuş, Şam gülü, duna ve kibbeh ikram edildi.

Hem Suriye yemeklerinin tadıldığı hem de mültecilere destek olunan buluşma oldukça sıcak ve samimi bir ortamda gerçekleşti.

İzmit Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Asuman Sert organizasyon ile ilgili olarak “yaptığımız her programda bir konuya dikkat çekmek ve farkındalık oluşturmak istiyoruz. Bu yıl iftar programımızı planlarken mülteci konusunu ele almak istedik. Misafirlerimiz ve mülteci ailelerle birlikte, kurduğumuz yer sofralarında orucumuzu açtık. Suriyeli denince aklımıza hemen sokakta dilenen insanlar geliyor ve pek çoğumuzun yüzü buruşuyor. Savaştan kaçarak ülkemize sığınmış bu insanların kiminin evi, iş yeri bombalanmış, kimi yaralanmış, kimi ailesinden birilerini kaybetmiş ve şimdi hayata tutunmaya çalışıyorlar. İstedikleri ise savaşın son bulması vatanlarına geri dönmek. Çalışmak ve hayatını sürdürmek isteyen ailelere bizler bu süreçte maddi ve manevi destek olmak için elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz.

 

BAŞKAN DOĞAN’A TEŞEKKÜR

 

 Bizi her zaman destekleyen İzmit Belediye Başkanımız Dr. Nevzat Doğan sayesinde projemizi geliştirerek örnek bir proje haline getireceğiz. İzmit Belediyesi’nin okuma yazma kursları, gezileri, spor aktiviteleri, sosyal faaliyetleri ekibimizin ve ailelerinin kaynaşma süreçlerini kolaylaştırıyor. Al Shami Kitchen projesini bizimle paylaşan Ravza Altuntaş Çakır’a, iftarımızda yanımızda olan tüm misafirlerimize ve malzeme tedarik ve hazırlık süreçlerinde bize destek olan kişi ve kurumlara teşekkür ederiz”  Şeklinde konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817