SURİYELİ KADINLARDAN DOĞAN’A TEŞEKKÜR ZİYARETİ
TÜRKÇE ÖĞRENDİLER

 

İzmit Belediyesi ile İZMEK ortaklığında açılan Türkçe okuma yazma kursuna 19 Suriyeli kadın katılmıştı. Kursu tamamlayan Suriyeli kadınlar,   Proje Koordinatörü Ravza Altuntaş Çakır ile birlikte İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan’ı ziyaret ederek hazırladıkları yöresel yiyeceklerden verdiler. İzmit Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Asuman Sert’in de yer aldığı ziyarette konuşan Al Shami Kitchen Projesi Koordinatörü Ravza Altuntaş Çakır” Belediye Başkanımıza bizlere kucak açtığı için ne kadar teşekkür etsek azdır. En zor dönemimizde bize sahip çıkarak moral oldu. Amacımız Şam yöresi yemeklerinin yapıldığı mutfak açıp bunu satarak gelir elde etmek” şeklinde konuştu.

 

EVİNİZDESİNİZ

 

İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan da konuşmasında “Türkiye sizin eviniz. Suriyeli kardeşlerimizle yüzyıllar boyu süren akrabalık düzeyinde bir bağımız var. Ortak çok şeyimiz var, kader birliğimiz var, inanç birliğimiz var. Mültecilerimizi misafir ederek tüm kapılarımızı açtık. Bizler yerel yönetimler olarak, hükümetimizin yaptığı çalışmalara destek vermeye çalışıyoruz. Türk milleti her kesimiyle bu işe sahip çıkıyor. Bugünler geçecek, bunları birlikte açacağız. Hak her zaman batıla üstün gelecektir. Biz desteğimizi hiç esirgemedik ve esirgemeyeceğiz de. Türk milleti olarak tarihin her döneminde mazlumların yanında olduk. Bundan sonra da olmaya devam edeceğiz ” dedi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817