SURİYELİ KADINLARDAN MUHTEŞEM YEMEKLER

İzmit Belediyesi, İŞKUR ve Halk Eğitim Müdürlüğü ortaklığı ile yürütülen programda 13 Suriyeli mülteci kadın aşçı çıraklığı eğitimi alıyor. Eğitmen Damla Beşballı tarafından kadınlara genel mutfak bilgileri, hijyen kuralları, mutfak ekipmanlarının kullanımı anlatıldı. Teorik eğitimin yanı sıra uygulamalara yer verilen eğitim sonunda kadınlara aşçı çıraklığı sertifikası verilecek.

Al Shami Kitchen – Şam Mutfağı’nda önümüzdeki günlerde  bir açılış programı planlandığı ve açılışın ardından mutfağın ziyaretçilere de açık olacağı ifade edildi.

SOSYAL SORUMLULUK PROJESİ

Al Shami Kitchen – Şam Mutfağı, Suriyeli mülteci kadınların günlük hayatta sahip oldukları yetenekleri sürdürülebilir ekonomik değere dönüştürmeyi hedefleyen bir sosyal sorumluluk projesidir. Bir araya gelen bir grup akademisyen, üniversite öğrencisi ve sivil toplum kuruluşu, mülteci kadınlar için Şam mutfağından sevilen yemekleri üretebilecekleri ve ekonomik değere dönüştürebilecekleri bir yapıyı oluşturmak üzere çalışmalar yürütüyor. İzmit Belediyesi’nin verdiği destekle kurulacak daimi mutfakla birlikte çalışmalarına hız verecek olan ekipteki kadınlar üretim sürecinde eğitimlere de devam edecekler. Mülteci kadınlara katıldıkları eğitimlerde uluslararası geçerliliği olan sertifika almaları sağlanacak, böylelikle bağımsız çalışmak istediklerinde, ülkelerine döndüklerinde ya da bir başka ülkede yaşamlarına devam ettiklerinde de kazandıkları becerileri ile ekonomik kazanç sağlamaya devam edebilecekler.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817