banner2779
banner2752
banner2750

Suriyeli öğrenciler ağlattı
 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen Uluslararası Öğrenci Buluşması’nda Kocaeli Üniversitesi’nde okuyan Suriyeli öğrenciler, ülkelerinde yaşanan iç savaşı konu alan bir tiyatro gösterisi sahneledi. Duygusal anların yaşandığı gösteride izleyenler gözyaşlarını tutamadı.

 

DUYGU DOLU ANLAR YAŞANDI

İç savaşın hüküm sürdüğü Suriye’de binlerce insan yaşamını kaybederken binlercesi de ya esir düştü ya da evini yurdunu geride bırakarak başka ülkelere kaçmak zorunda kaldı. Suriye’de yaşanan günlük hayatı konu alan tiyatroda; vatandaşlar eğlenirken bir anda bomba ve silah seslerinin duyulmasıyla başlayan sahne daha sonra vatandaşların esir alınmasıyla devam ediyor. Özgürlük şarkılarının söylendiği sahnede öğrencilerin asker selamı durması ise duygu dolu anların yaşanmasına neden oldu.

 

SURİYE’DEN KAÇAN ÇOCUKLAR DA İZLEDİ

İzleyenler tarafından büyük alkış alan tiyatronun özel misafirleri de vardı. Kocaeli’ne yerleşen Suriyeli çocuklar, yaşanan iç savaşı gösteren sahneleri izlerken hem o günleri bir daha yaşadı, hem de oyunun sonunda savaşta ölenler için okunan dualara eşlik etti.





 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2778

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2680

banner2751