SURİYELİLERDEN BAŞKAN BULUT’A TEŞEKKÜR
 Kursiyerlerin hazırladığı tablolar sergilendi

8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında Derince’de de bir dizi program düzenleniyor. Bu bağlamda Derince Belediyesi Mesleki Eğitim Kursları’nda  (DER-MEK) tertip edilen programla 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlandı. Derince Belediyesi ve İlçe Halk Eğitim Müdürlüğü’nün işbirliğiyle düzenlenen resim kursunda usta öğretici Hayat Yıldız ve kursiyerlerin hazırladığı tablolar sergilendi. Dumlupınar Mahallesi’nde yer alan Kusachi DER-MEK binasında düzenlenen programa başta Derince Kaymakamı Mesut Yıldırım ve Derince Belediye Başkanı Ali Haydar Bulut olmak üzere ilçe protokolü ve Derinceliler yoğun ilgi gösterdi.

 

Bulut ve Yıldırım’dan anlamlı mesajlar

Kusachi DER-MEK binasında gerçekleşen etkinlikte ilk konuşmayı yapan kursiyerlerden Ayşen Gerek, kurslardaki çalışmalardan dolayı teşekkürlerini iletti. Programda kısa bir konuşma yapan Derince Belediye Başkanı Ali Haydar Bulut ise kadınların aile ve toplum yaşantısındaki önemine vurgu yaparak tüm kadınların bu özel ve anlamlı günlerini kutladı. Derince Kaymakamı Mesut Yıldırım yaptığı konuşmada, 8 Mart Dünya Kadınlar günü nedeniyle tüm hanımları tebrik ettiğini belirterek, DER-MEK kurslarında emeği olan usta öğreticisinden, kurslara iştirak eden kursiyerlere kadar tüm kesimleri tebrik ettiğini söyledi.

 

Sanatsal eserler görücüye çıktı

Programda ayrıca Suriye'deki iç savaştan kaçarak yaşamını Derince'de devam ettiren Suriyeli kursiyerlerden Rana Bekir de bir teşekkür konuşması gerçekleştirdi. Kendileri için Türkçe kursu açan Derince Belediyesi’nin bu kurslarından yararlandıklarını ve çok memnun olduklarını ifade eden Rana Bekir’in Başkan Bulut’a dönerek  “Allah sizden razı olsun” demesi duygusal anların yaşanmasına neden oldu. Kaymakam Yıldırım ve Başkan Bulut’un kursiyerlerle hatıra fotoğrafı da çektirdiği etkinliğin sonunda çeşitli hediye takdimleri gerçekleşti. Sanatsal eserlerin görücüye çıktığı sergiye katılan konuklar kursiyerlerin çalışmalarını çok başarılı bulduklarını dile getirdi.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817