Sürücü Kurslarında sözleşme dönemi
 Milli Eğitim Bakanlığı, yayınladığı ve kurslara gönderdiği yeni genelge ile bundan böyle kursiyerlerle sözleşme imzalanmasını ve bunun da sanal ortamda bakanlık sayfasına eklenerek gönderilmesini istedi.

Uygulamanın başlamasıyla, sürücü belgesi için başvuran aday, önce kurs görevlilerinin sunduğu sözleşmeyi imzalayacak. İmzalanan sözleşme ile kursiyer ödeme şeklini belirtecek ve bu tarih ödeme planının başlangıcı olacak. Daha sonra kurs görevlileri bu sözleşmeyi bilgisayarda taratarak, bakanlığın sayfasına yükleyecek. Kursiyerin bundan sonraki sözleşmeye uyup uymadığı merkezden kontrol edilirken, ödemede gecikme olması halinde de belirlenecek yasal faizler uygulanacak.

Yeni uygulama ile sınav parasını yatırmayan kursiyer sınava alınmayacak, kurs parasını ödemezse de belgesini alamayacak. Uygulamayla kursların tam anlamıyla takibe alındığı ve kursiyerle aradaki ödeme ve benzeri hareketlerin takip edileceği belirtiliyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817