banner2779
banner2752
banner2750

TABLET BİLGİSAYARLAR İÇİN BÜYÜK GÜN GELDİ
 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, 6. sınıfta okuyan 27 bin 180 öğrenciyi daha tablet bilgisayarlarıyla buluşturuyor. Projenin 7. yılında tabletlerine kavuşan öğrenci sayısı böylece 189 bin 761’i bulacak. Tablet bilgisayar dağıtım töreni 13 Şubat Cumartesi günü saat 10.30’da Atatürk Spor Salonu’nda Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık’ın katılımıyla yapılacak.

 

TEKNOLOJİNİN BAŞKENTİ KOCAELİ

Sanayi kenti Kocaeli’nin kartvizitinde artık; ‘’teknolojinin başkenti’’ yazıyor. Bilişim Vadisi’ne ev sahipliği yapmaya hazırlanan Kocaeli, değişen dünyada bilgi teknolojilerinden geri kalmamak için stratejik adımlar atıyor. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, 7 yıl önce startı verilen ‘’Bire Bir Öğrenme’’ projesi kapsamında Kocaeli’nde okuyan bütün 6. sınıf öğrencilerine bilgisayar tablet vermeye başladı. Gebze’de kurulacak Bilişim Vadisi’nin altlığını oluşturan proje kapsamında 2015-2016 eğitim ve öğretim döneminde halen eğitim alan 6. sınıf öğrencisi 27 bin 180 çocuğumuz daha tablet bilgisayarlarına kavuşacak.

 

2’Sİ 1 ARADA TABLET BİLGİSAYAR

Dağıtılan cihazlarda dünyadaki yeni trend olan 2’si 1 arada uygulaması kullanılıyor. Yani hem tablet hem de bilgisayar özelliklerini taşıyor. Böylece öğrencilerimiz tabletin mobilitesini ve bilgisayarın gücünü bir arada kullanabilecek.

 

YÜZDE 100 TÜRKÇE F KLAVYE

Tablet bilgisayarlarda Türkiye’de ilk defa Türkçeleşmiş klavye kullanılacak olması da dikkat çekiyor. Tablet bilgisayarların yüzde 100 Türkçe F klavyesinde yeni tablet bilgisayarlarının klavyesinde ‘’delete’’ tuşunun yerinde ‘’sil’’ yazıyor. ‘’Caps lock ‘’ yerini ‘’büyük’’ kelimesine bıraktı. ‘’Enter’’ yerine ise ‘’giriş’’ yazıyor.

 

DÜNYA İLE ENTEGRE OLACAKLAR

Cihazlar Microsoft’un yeni yayınladığı, kısa sürede dünyada 200 milyondan fazla bilgisayarda kullanılan Windows 10 işletim sistemine sahip. Artık öğrencilerimiz dünya ile entegre ve rekabet edebilir olacak.

 

DİJİTAL DEFTER UYGULAMASI

Dijital defter dönüşümü Kocaeli’nde başlıyor; Cihazların üzerindeki OneNote uygulaması ile dijital defter olarak kullanılabilecek. Öğrencilerimiz ders notlarını bu cihaz üzerinde tutacak ve paylaşacak. Bu proje sayesinde Microsoft Office 365 teknolojileri Kocaeli’ndeki 350.000 öğrenciye ücretsiz olarak açıldı. Bu sayede öğrencilerimiz son nesil mesajlaşma, 1 TB bulut depolama alanlarını kullanabilecek. Öğrencilerimiz cihazların üzerindeki mobil Word, Excel, PowerPoint uygulamaları ile projelerini geliştirebilecek. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi için özel olarak tasarlanmış ve yazılımı buna göre yapılandırılan tablet bilgisayarlara uzaktan erişim sayesinde; kullanıcılara anında mesaj ve veri ulaşımı sağlanacak.

 

TÖRENDE TEMSİLİ SAYIDA TABLET DAĞITILACAK

Bu yıl Bakan Işık’ın katılımıyla Atatürk Spor Salonu’nda saat 10.30’da düzenlenecek tablet bilgisayar dağıtım töreninde Kocaeli’nin 12 ilçesinden velileriyle gelen öğrencilere ve engelli öğrencilerimize temsili sayıda cihazları teslim edilecek. Dağıtımlar daha sonra ilçeler bazında devam edecek.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2778

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2680

banner2751