banner2779
banner2752
banner2750

‘Tahir Hoca’ da Anlaşalım


AK Parti Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, Kocaeli Ticaret Odası(KOTO)’nı ziyaret etti. Kocaeli’nin ticaret sorunlarının ele alındığı ziyarette Büyükakın ile katılımcılar arasında Büyükakın’a hitap etme konusunda yaşanan karışıklık, esprilere yol açtı. Eski vali olması dolayısıyla “Sayın Valim”, üniversite hocası olması dolayısıyla “Hocam”, Belediyede Genel Sekreterlik yapması dolayısıyla “Başkanım” şeklinde hitaplara maruz kalan Büyükakın’ın, “Hocam’da anlaşalım” sözleri, hitabet karışıklıklarına karşı verilen net cevap oldu.


BİZİM İÇİN BÜYÜK AVANTAJ
KOTO ziyaretinde AK Parti Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, KOTO Başkanı Necmi Bulut, meclis başkanı Akın Doğan ve yönetim kurulu üyeleri tarafından karşılandı. Ziyarette Kocaeli’nin ticaret geleceğiyle ilgili düşüncelerini paylaşan Büyükakın, “Büyükşehir Belediyesi içinde çeşitli görevlerde bulundum ve Kocaeli’nin her noktasını biliyorum. Ticaret odamız güzel çalışmalara imza atıyor. Gelecekte neler yapılacağı konusunda edindiğimiz karşılıklı tecrübeler ile birlikte hizmet üretmekte sıkıntı çekmeyeceğiz. Bu bizim için büyük bir avantaj” ifadelerine yer verdi.


AKILLI ŞEHİRCİLİK UYGULAMASI
İstanbul ve Kocaeli’nde başlayan pilot uygulama ile belediyecilik anlayışının Türkiye genelinde geliştiğini ve değiştiğini belirten Büyükakın “Dünyada belediyecilik, kanunda yazmayan ama teamüllerde olması gereken bir yaklaşım farkı gözümüze çarpıyor. Buradaki en önemli şey katılımcılık. Dünyada katılımcılık ne derece uygulanıyor, buna dikkat ediliyor. Yerel yönetim anlayışlarının dikkate alması gereken akıllı şehircilik uygulamaları, çevre hassasiyeti gibi ajandaların dikkate alınması lazım. Akıllı şehircilik uygulamaları konusunda yapılacak pek çok işimiz var” diye konuştu.


TRAFİK HAREKETLİLİĞİ 4 KAT ARTACAK
Kentte trafik hareketliliğinin önümüzdeki dönemde 4 kat artacağını da dinleyicilerle paylaşan Büyükakın, “dünyanın hiçbir yerinde 6 – 8 şeritli yollar istenilen randımanda çalışamaz. Bizler bu sebepten dolayı toplu taşımanın toplam trafik içindeki payını arttırmayı hedefliyoruz. Geleceğe dönük projeksiyonlarda, kentin toptan trafik hareketliliğinin çok ciddi bir şekilde artacak. Şu anda günde 2 milyonluk trafik hareketliliği var. Ancak bu rakam 8 milyona ulaştığında, yolları 4 kat büyütemeyeceğimize göre toplu taşımanın trafikteki ağırlığını arttırmamız gerekecek” dedi.


ORTAK AKILDA ÇÖZEBİLİRİZ
Sanayi bölgelerinin şehir dışına çıkarılmasıyla ilgili bir soru üzerine, bu konuda ilgili taraflarla görüşülerek hareket edilebileceğini anlatan Büyükakın “Kentin bütüncül algısını bozmadan, paydaşlarla beraber düşünerek, ortak akılla, samimiyetle bir çözüm bulunabilir. Biz bütün sorunları konuşarak ve anlaşarak çözebileceğimizi düşünüyoruz” dedi. Konuşmaların ardından Büyükakın’a KOTO Başkanı Necmi Bulut tarafından hediye takdim edildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2778

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2680

banner2751