TAHSİN TARHAN KANDIRA’YA ÇIKARTMA YAPTI
 CHP Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tahsin Tarhan, Kandıraköylerini ziyaret etti.

Tahsin Tarhan, CHP Kandıra İl Başkanı Kenan Çapraz ,CHPKandıra Belediye Başkan Adayı İsmail Sarıca ve çok sayıda partiliile birlikte Kandıra köylerini ziyaret ederek köylülerin şikayetlerini tek tek dinledi. Büyükşehir yasasıyla köylerin mahalleye dönüştürülmesi ve köylerin tüzel kişiliğinin ortadan kaldırılmasından bahseden Tarhan, önümüzdeki süreçte köy arazilerine devletin el koyacağını anlattı. “Büyükşehir yasasıyla köyler mahalle oldu ve köy muhtarlarının elindeki bütün yetkiler alındı. Köylerde tarım ve meracılık bitip tükenme noktasına geldi. Eğer mevcut belediye yönetimleri 30 Mart Seçimleri’ni kazanırsa köylerimizi imara açacaklar, köylülerimizin arazilerinin yüzde 40’ını zorla alarak, yine birilerine peşkeş çekecekler” diye konuştu.

15 Köye Veteriner ve Ambulans

Köylünün su parası ödemesine de tepki gösteren Tarhan, Büyükşehir Belediye Başkanlığına geldiğinde köylülerden su parası alınmayacağının,köylüye hayvancılık ve tarım için teşvik primleri uygulanacağının ve tüm köylere fidan, tohum, gübre desteği vereceğinin sözünü verdi. 15 köye bir veteriner ve ambulans hizmeti sağlayacağını söyleyen Tarhan, köylünün sütünü ve yetiştireceği ürünleri belediye olarak alacağını söyledi.

Bu Gidişata Dur Deyin

Gündemdeki yolsuzluk haberlerine de değinen Tarhan, “Atatürk bu memleketi gençlere emanet etti. Gençler geçen yaz gösterdikleri o güzel dayanışmayı şimdi de hiç ara vermeden göstermeliler. Ülkenin son zamanlarda yaşadığı olaylar dünyanın başka bir ülkesinde olsa neler olurdu. Ama şimdi bakıyorum ülke elden gidiyor, kimse bunun ciddiyetini kavrayamamış. Bu memleketin Genelkurmay Başkanı hapisteyse, savcıları, polisleri sürülüyorsa buna artık dur demeliyiz. Siz asgari ücretle geçinmeye çalışırken onların çocukları paraları sayamıyorlar, yatak odalarına para sayma makineleri koyuyorlar.Bize oy verin demiyorum ama artık bunlara göz yummayın. Çıkın sokağa, tepkinizi gösterin, gelin sandığa tepkinizi gösterin.Artık bu gidişata dur deyin” dedi.

Onlar Sattı, Biz Yaparız

CHP Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tahsin Tarhan, ‘’İZAYDAŞ’ı sattılar, para nereye gitti bilinmiyor. Yuvacık Barajı’nı da satmaya çalışıyorlar. Türkiye’de ilk defa bir belediyenin barajı var, bunu da satmak için planlar yapıyorlar. Biz ise 30 Mart’tan sonra köylerimizi nasıl zengin ederiz, nasıl kalkındırabiliriz bunun hesabını yapıyoruz. Ülkemizin durumuna baktığımızda zengin daha zengin, fakir ise daha da fakir oluyor. Kandıra’nın insanı uyanıktır, geleceğimize sahip çıkalım, atalarımızın emanet ettikleri bu toprakları, bu köyleri yaşatalım’’ diyerek sözlerini tamamladı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817