TAHSİN TARHAN KTO’DA KONUŞTU
 KTO’nun Mayıs ayı toplantısı çok sakin geçti. Faaliyet raporlarının okunmasından sonra, Başkan Mustafa Efe izlenimlerini anlattı ve 2016 yılında İlimtepe yolunun, Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılacağını, Körfez’de Jandarma Bölük Komutanlığı önüne bir, Derince’ye de 2 adet battı çıktı yapılacağını söyledi. Mustafa Efe, Milletvekili adaylarının sokaklarda olduğunu hatırlatarak, ‘’Adayı yakalayın ve şimdiden sorunları anlatarak, yapılması gerekenleri not ettirin’’ dedi.

Toplantının bitiminden sonra, CHP Kocaeli Milletvekili adayı Tahsin Tarhan, İlçe Başkanı Tuğman Kayalı ve ilçe yönetimi odaya konuk oldu. Tahsin Tarhan konuşmasında, oda üyelerinin sorunlarını çok iyi bildiğini söyleyerek, ‘’Meclise gidince benim veri tabanım ve desteğim sizler olacaksınız. Kocaeli dışarıdan bakınca bir sanayi kenti ama görüntü bunu yansıtmıyor. Ekonomi, bilgi, teknoloji, para burada ama yoksulluk ve işsizlik de burada. Kocaeli’nin büyük sorunları var, bunların başında da marka değeri olmaması var. Ben fotoğraf sanatçısıyım, Kocaeli’ne bakınca İstanbul’un arka çöplüğünü görüyorum. Bizler bir araya gelerek, bu kenti daha ileri nasıl taşırız diye konuşmalıyız. Bu kent yalnızca sanayiyle ayakta durmaz. Kanserde dünya ortalamalarının üzerindeyiz, hava kirşliliği, çarpık kentleşme, aşırı nüfus artışı var. Buna karşılık altyapı çalışmaları, yerleşim alanı, ulaşım, yaşam ortamları düşünülmüyor. Kocaeli’nde 13 Organize sanayi Bölgesi var ve Gebze dışındakiler tam dolu değil. 43 liman var, sanayiye ulaşım sağlanmalı, ana alterler otoyola bağlanmalı. En önemlisi eğitim alt yapısı hazırlanmalı. Malımız dünyanın her yanına gidiyor ama biz gidemiyoruz. Türkiye’de eğitim sistemi değişmeli. Gençler özel okulda okuyor ama sitem yetersiz. Teknik eğitim verilemiyor, biz her yıl 15 bin genci yurt dışına eğitime göndereceğiz’’ dedi.

Tahsin Tarhan, sanayici olarak kayıp kaçak adıyla alınan parayı da ödemek istemediğini belirterek, ‘’Ben buna kayıp kaçak bedeli demiyorum, hırsızlık bedeli alınıyor, çalanın parası bize ödetiliyor’’ dedi.

Konuşmalardan sonra, salonda bulunan bazı üyeler, eğitim, Toki ve benzeri konularda sorular yönelttiler. Tarhan, Toki’yi sert dille eleştirerek, ‘’Toki yasa dışı işler yapıyor. Ne bir odaya bağlı, ne de uyduğu kurallar var. İktidara gelirsek, ilk yapacağım iş Toki’nin içini denetleyip, hesap sormak olacak’’ dedi.

Ziyaret çay içilip, karşılıklı sohbet edilerek tamamlandı.

,

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817