TAHTALI: “BU ÇALIŞMA ESNAFA KEPENK KAPATTIRIR.!’’

İSU tarafından 10 Aralık günü başlatılacağı duyurulan alt yapı çalışmaları Körfez Ağadere esnafını kara kara düşündürmeye başladı.

Esnaf, caddenin belirtilen zamanda da teslim edilemeyeceğini düşündüğü için karamsar bir şekilde beklemeye başladı.

Saadet Partisi Körfez İlçe Başkanı Mehmet Ali Tahtalı, esnafın sesi olarak yaptığı açıklamada, bu çalışmaların Ağadere esnafına kepenk kapattırabileceğini söyledi.

Körfez’in en işlek ve prestijli Caddesi olarak bilinen Kuzey Mahallesi Ağadere Caddesi’nde, ilk kazmayı 10 Aralık Cuma günü vuracağını açıklayan İSU yetkilileri ve Körfez Belediye Başkan Yardımcısı Faruk Denli, çalışmaların 95 gün sonra tamamlanacağını belirtmişlerdi.

Esnafla yapılan toplantıda, bu süre içinde temiz su ve atık su hatlarının yenileneceğini, uzun zamandır caddede yapılması planlanan gider çalışmalarının da tamamlanacağı söylenmişti.

Mehmet Ali Tahtalı yaptığı açıklamada, “Pandeminin olumsuz etkilerini yeni yeni üzerimizden atmaya başladık. İşlerin durma noktasına gelmesi nedeniyle esnaf zaten sıkıntıdaydı. Bunun üzerine bir de dövizin artmasıyla birlikte bütün ürünlerde fiyatların arttığı, satışların azaldığı dönemde bu çalışma ticareti tamamen kilitleyecektir. Böyle bir zamanda bir de Ağadere’yi kazacağınızı açıklıyorsunuz ki verilen zaman bir ay değil, 45 gün değil 95 gün. Kaldı ki bu zamana uyulabileceği de kesin değil.

Bu çalışma resmen Ağadere esnafını kepenk indirme konumuna getirecektir. Bu çalışma resmen Ağadere esnafına kepenk kapattırır” dedi.

Tahtalı açıklamasının devamında, “Diğer mahalleler halen çukur içinde. Bu mahalleler tamamlanmadan niye acele ediliyor anlamak mümkün değil. Acele etmeden, önce kazılan ve hattı döşenen sokakları tamamlayın, daha sonra da Ağadere’ye başlayın. Eğer imkan varsa 2022 Aralık ayında ilk kazmayı vurun ve caddedeki 250 esnafa kendilerini toparlama, bu durgunluğa hazırlama fırsatını verin. Ülkede ciddi manada ekonomik kriz var. Bu dönemi yönetemeyenler faiz nasdır diyerek ülkeyi resmen sıkıntıya sokmaktalar.

Bir yandan faiz nasdır diyeceksiniz, diğer yandan da, faizi düşürdük niye kredi alıp üretim yapmıyorsunuz diye çıkışacaksınız. Tüm sektörleri bankaların kucağına atmak istiyorlar. Yapılan toplantıda esnafın bu çalışmalar konusunda çekingelerine, sorularına yanıt verilmedi. Esnaf sorularını yöneltemedi” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817