Tanış Hakkındaki  İddialara Cevap Verdi



 

Chp’li Körfez Belediye Meclis Üyesi Erkan Uygun ‘un bir kaşık suda fırtına kopartıp basına çıkmak için bel altı siyaset yaptığını söyledi. Tanış ; Yalan yanlış bilgilerle kamuoyunda beni, ailemi, partimi ve kurumu rencide edici açıklamalarından dolayı hukuki yollara başvuracağını söyledi.

SELAMİ TANIŞ’IN BASIN AÇIKLAMASI

Kamuoyunda son günlerde hakkımda ortaya atılan asılsız ve tamamı gerçek dışı olan iddialar ile ilgili bilgi kirliğini ortadan kaldırmak adına bu konuşmayı yapma mecburiyetini hissettim.

Konumumuz gereği bu konuşmayı özellikle mecliste yapmanın doğru olduğunu düşündüğüm için bugünü bekledim. Keşke bu iddiaları ortaya atan arkadaşımız da basında şovmenlik yapmak yerine gerekli iddialarını meclise taşısaydı, bende buradan kendisine gerekli açıklamayı yapsaydım.

Kamuoyunu da yalan yanlış bilgilerle meşgul etmemiş olurdu.

Şimdi sırasıyla mesnetsiz iddialara cevap vereyim;

1 - Bir kaşık suda aklınca fırtına kopartmaya çalışan arkadaşımız; 1996 yılında kardeşimin aldığı, Dereköy’deki arsada babamın yetiştirdiği organik mahsulleri satmak için sökülüp takılabilen bir çardak kurdu.

Yeğenlerim de orada yaz tatillerini değerlendirmek adına semaver ile çay satmaktadır.

Büyük bir ticari beklentinin olmadığı, tamamen hobi amaçlı bir yapının ayrıca imar barışı kapsamında ruhsatı alınmıştır.

Yine aynı arsanın 2009 yılında inşaat ruhsatı alınmıştır.

2 - Kendimize ait mülkün belediyeye kiralanmasıyla ilgili de; Ben belediye meclis üyesi değilken önceki dönemki belediye yönetimi, bilgi evi yapmak ve kültürel etkinliklerde kullanılmak adına Esentepe ve Kuzey Mahallesi’ni hizmet vermesi için böyle bir mekâna ihtiyaç duydukları belirttiler, kiralamak istediler.

Kiralama sonrasında da işyerinin iç dizaynını yaparak uygun hale getirdiler.

Ki o zaman yine altını çizmek istiyorum; meclis üyesi değildim.

Meclis üyesi olduktan sonra mülkiyeti bana ait bina aynı amaçla kullanılmak için  KÖRPAŞ ile tekrar sözleşme imzalandı. Burada şunu belirteyim “5393 nolu Belediye Kanunu’nun 28. Maddesi Belediye başkanı görevi süresince ve görevinin sona ermesinden itibaren iki yıl süreyle, meclis üyeleri ise görevleri süresince ve görevlerinin sona ermesinden itibaren bir yıl süreyle, belediye ve bağlı kuruluşlarına karşı doğrudan doğruya veya dolaylı olarak taahhüde giremez, komisyonculuk ve temsilcilik yapamaz” diyor. Ama Körpaş ve Yarpaş bu kanunun dışında. Burada bağlı kuruluşlardan kasıt; kanun ile kurulan iştiraklerdir. Örnek; İSKİ ve İSU gibi.

Yani kiralama ile ilgili herhangi bir sıkıntı gözükmemektedir. İç tasarımları yapılmış ve hazır durumu göz önünde bulundurulduğunda, binayı terk etmek kamu zararı oluşturacaktı. Ayrıca bu bölgede bu büyüklükte başka bir işyerinin olmadığını da belirtmek isterim.

Binanın uygun olmadığını iddia edenleri de tüm uygunluklarının tam olduğunu göstermek adına götürebilir, yerinde görmelerini sağlayabilirim.

Verilen isimle ilgili ise bu benim değil, kurumun tasarrufudur. Ama vatanı uğruna şehit olan bir evladımızın ismini oraya vermeyi, düşünen ve uygulayan kişilere teşekkür ediyorum. Çok güzel düşünmüşler, yüreklerine sağlık.

Kendisinin de bu mahallenin bir meclis üyesi olarak, böylesi güzel bir çalışmanın Esentepe ve Kuzey Mahallesine kazandırıldığı için Körfez Belediyesi yöneticilerine teşekkür etmesi gerekirken, hizmeti gölgede bırakıp, yöneticleri zan altında bırakıp kıyamet koparmasını da vatandaşlarımızın vicdanına bırakıyorum.

KOORDİNATÖRLÜKTEN MAAŞ ALMIYORUM.

Ben koordinatörlük görevimden dolayı maaş almıyorum. Evet tekrarlıyorum koordinatörlük için harcadığım mesai karşılığı bir kuruş dahi almıyorum. Yarpaş Yönetim Kurulu’ndan huzur hakkı alıyorum. Bu ödemelerin kanunlarda yeri belli izahını yapmama gerek yok.

Sayın Uygun sırf basına çıkmak adına şovmenlik yapmak yerine, iki komşu olarak,iki meclis üyesi olarak  kendileri bana gelip olayın aslını sorsaydı, ben kendilerine gerekli bilgiyi verirdim.

Meclis üyesi olmanın bu olmadığını kendisine belirtir, birlikte dört aydır görev yaptığımız diğer CHP’li meclis üyelerine, İYİ Partili meclis üyelerine saygı ve ahlak çerçevesindeki yapıcı muhalefetlerinden dolayı teşekkür ederim.

Madem kanunlara uygun olmaktan ve dürüstlükten bahsediyor Sayın Erkan Uygun,  kendisine şu soruları sana yöneltmek isterim.

Cevabını da istediğin mecradan verebilirsin.

  1. Hem Belediye Meclisi hem de Ticaret Odası Meclisi üyesisin. Cahit Zarifoğlu Caddesi’nde çalıştırmakta olduğun iş yerinin iskanı var mı?
  2. İş yeriniz çekme mesafesine uygun mu? Değil mi?
  3. Mevcut iş yerinizin iş yeri açma ve çalıştırma ruhsatı var mı?

Yalan yanlış bilgilerle kamuoyunda beni, ailemi, partimi ve kurumu rencide edici açıklamalarından dolayı hukuki yollara başvuracağımı belirtir, gündemi böyle asılsız iddialarla meşgul eden kişi hariç hepinize saygılar sunarım. dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817