TARİHİ DEĞER, TARİHİ KONAKTA YAŞATILACAK

İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, Kapanca Sokak’ta bulunan Kocaeli Ahilik Kültürünü Tanıtma ve Yaşatma Derneği'ni ziyaret etti. Ahiliğin Türk kültüründe önemli bir yere sahip olduğunu ifade eden Başkan Doğan, dernek yöneticilerine çalışmalarında başarılar diledi.

 

AHİLİK BİZİ AYAKTA TUTAN ÖNEMLİ BİR DEĞER

 

Kapanca Sokak’ta kamulaştırılma işlemleri sonrasında yeniden kullanıma açılan tarihi bir yapının böylesi anlamlı bir amaca hizmet etmesinden büyük memnuniyet ve gurur duyduğunu ifade eden Başkan Doğan “

Ahilik bizim kültürümüzde olan çok önemli bir kavram. Bizi ayakta tutan önemli bir değerimiz. Bizler geleneklerimize sahip çıkarak kültürel değerleri yaşatabiliriz. Bu anlamda ahilik geleneğinin yaşatılmasına katkı verecek derneğinize çalışmalarınızda başarılar diliyorum. Bu mimari yapının yeniden hayat bulması ve böylesi bir amaca hizmet etmesi sevincimizi ikiye katlıyor. Dernek şehrimize hayırlı olsun” dedi.

 

AHİLİK KÜLTÜRÜNÜ YAŞATACAĞIZ

 

İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan’ın ziyaretinden büyük memnuniyet duyduklarını ifade eden Kocaeli Ahilik Kültürünü Tanıtma ve Yaşatma  Derneği Dernek Başkanı Bekir Örcen 'Ahilik geleneğini günümüz yaşam koşullarına uyarlayarak, bu kültürün yaşatılması için üzerimize düşen sorumluluğu yerine getirmeye çalışacağız' dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817