banner2779
banner2752
banner2750

TARİHİ İTFAİYE BİNASI RESTORE EDİLİYOR
 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Darıca Bağlarbaşı Mahallesi’nde bulunan Osmanlı’nın son döneminde batı etkisinde yapılan Eski İtfaiye Binası’nı restore ediyor. Osmanlı döneminde tulumbacıların pek çok yangına müdahale ettiği itfaiye binası kurul onaylı projesine göre yenileniyor. Tarihi bina restorasyonun ardından bilgievi çocuklara hizmet verecek.

 

SON OSMANLI ESERLERİNDEN

Eski İtfaiye Binası, Osmanlı son döneminde batının özellikle de Alman mimarisinin etkisinde kalınarak inşa edildi. Geç Osmanlı Mimarisi özellikleri içinde sayılan ve batı ile etkileşimden geçmiş üsluplar olan yapılarda fark edilebilir derecede olan yükselmeler ve daha dik yapı ögeleri bu yapıda da karşımıza çıkıyor. Özellikle yapının dik eğimli çatısı gözle görülebilir en iyi örnek. Ayrıca iç mekanın aydınlık olmasını sağlayan büyük ve yüksek pencere açıklıkları da bu özellikler arasında sayılabiliyor. 

 

AHŞAP ÖZGÜNLÜĞÜ KORUNUYOR

Darıca Bağlarbaşı Mahallesi 120 pafta 5105 parselde bulunan Darıca İtfaiye Binası Revize Restorasyon projesinde yapının güçlendirmesi yapıldı. Çatıda onarımı tamamlanan yapıda değişmesi gereken ahşaplar özgünlüğü korunarak yenilendi. Yapının temelinde ve iç-dış sıvalarında çalışmalar sürüyor. Restorasyon çalışmaları devam eden tarihi yapının etrafı perde duvarla çevriliyor.

 

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2778

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2680

banner2751