TARİHİ TAŞ CAMİİ'NİN RESTORASYONU SÜRÜYOR
 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi kentin tarihi mirasına sahip çıkıyor. Kocaeli’nin dört bir yanında yer alan tarihi yapıları restore ederek günümüze kazandıran Büyükşehir Belediyesi, Bahçecik Servetiye Karşı Köyü’ndeki Taş Camii’yi de restore ediyor. Fen İşleri Daire Başkanlığı tarafından restorasyonu yapılan cami, 90 metrekare alana sahip. Camiinin kadın mahfili alanı ise 36 metrekare.

 

LOJMAN YENİDEN YAPILACAK

Restorasyon projesi kapsamında mevcut imam lojmanı ve şadırvan yıkılacak. 56 metrekarelik imam lojmanı ile taban alanı 16 metrekare olan iki katlı şadırvan yeniden yapılacak.

 

ÖZGÜN SIVA YAPILACAK

Caminin mevcut çatısı sökülecek, ahşap çatı yeniden inşa edilecek. Caminin iç ve dış duvarlarında sıva raspası yapılacak. İç duvarlarında özgün sıva ve boya işleri yapılacak. Dış cephe taş duvar çürütme ve derz işleri gerçekleştirilecek. Yapının sıva temizleme çalışmaları sürüyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817