Tarihi Tepecik Camii restore ediliyor
 Kentteki tarihi dokuya sahip çıkan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, geçmişle bugünü bir araya getiren tarihi yapıları yeniliyor. Başiskele ilçesinde yer alan tarihi Tepecik Camii’ni bu kapsamda restore eden Büyükşehir Belediyesi, yapıya güç kazandırarak uzun yıllar hizmet etmesini sağlıyor. Çalışmada camiinin tavan ahşapları söküldü. İç duvar sıvaları temizlenen yapıda uygulamalar devam ediyor. 

 

137 METREKARE

Tarihi Tepecik Camii 1277x1074 santimetre ölçülerine sahip. Ortalama 137 metrekare oturma alanı olan yapının beden duvarlarının kalınlığı 67-69 santimetre aralığında değişiyor. Camiye 9x2 santimetre ölçülerindeki son cemaat yerinden giriliyor. Ahşap sütunlar ardıç ağaçlarından yapılmış özgün mimari elemanı. Merkezi kubbe ahşap çıtalı tavan ile örtülü.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817