TARİHİN KAPISI KÖRFEZ’DE ARALANDI
 Körfez Belediyesi Tütünçiftlik Kültür Merkezinde düzenlenen konferansa, Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran ve eşi Bilge Baran, Körfez Müftüsü Hasan Erdoğan, Belediye Başkan Yardımcıları, Derince Eski Belediye Başkanı Aziz Alemdar, Siyasi Parti Temsilcileri, Sivil Toplum Kuruluş Temsilcileri ve çok sayıda Körfezli katıldı.

Osmanlı İmparatorluğu üzerine çeşitli araştırmalar yapan ve yazdığı kitaplarla büyük bir hayran kitlesine sahip olan Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil, iki saate yakın süren konferansında Sultan II. Abdülhamit Han dönemi, 1. Dünya Savaşı ve Osmanlı Tarihi konusunda düşüncelerini Körfezlilerle paylaştı.

Bize Tarihimizi Yanlış Anlattılar

Bize yıllarca tarihimizin yanlış anlatıldığına dikkat çeken Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil, “Liseli yıllarımızda Osmanlı’yı sadece, birinci sınıf dövüşen bir devlet olarak tanıttılar. Güya Osmanlı, iyi savaşırdı ama ilme karşıydı. Osmanlı bir ilim devleti değildi ve onun için de yıkılmıştı! Biz 250 tane irili ufaklı devlet kurduk. 300 sene yaşayan ikinci bir devlet var mı? Dünyada 6 asır devam etmiş ikinci bir hanedan devlet göstersene. İlme değer vermeyen bir devlet nasıl bu kadar uzun süre ayakta kalır? Beyinlerimize bu yanlışı enjekte ettiler. Osman Gazi’nin vasiyetinden şunu anlıyoruz, Birincisi iyi adam yetiştirmek, ikincisi ise ilim. Çünkü ilim rütbelerin en yükseğidir ve bundan daha büyük bir rütbe yoktur” ifadelerini kullandı. Tarihçi-Yazar Şimşirgil, çocuklarımıza matematik, fizik, kimya gibi derslerden daha fazla tarih ve edebiyat derslerini sevdirmemiz ve tarih şuuru aşılamamız gerektiğini sözlerine ekledi.

Körfezliler Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil’e Büyük İlgi Gösterdi

Günün anısına Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil’e Körfez’in sembolü olan kiraz plaketini takdim eden Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran, “Hocama canı gönülden teşekkür ediyorum. Kendisini zevkle, severek ve gözümüzü kırpmadan dinledik. Bize öğretilen değil, gerçek tarihi öğrenmek zorundayız. Ahmet hocamıza bizleri engin bilgilerini aktardığı için çok teşekkür ediyorum. Değerli hocamızı ilçemizde görmekten de çok mutlu olduk.” şeklinde konuştu.

Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil, konferansını takip eden Körfezlilerin yoğun ilgisiyle karşılaşırken, hayranlarıyla fotoğraf çektirip, kitaplarını imzaladı.




Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817