banner2827
banner2818
banner2819
banner2821
banner2820

Tarihine sahip çıkan Kocaeli’nin değeri artıyor

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, Büyükşehir Belediyesi’nin restorasyon çalışmalarına devam ettiği İzmit Akçakoca Mahallesi’ndeki tarihi eserleri dolaştı. Süleyman Paşa Hamamı ve Sırrıpaşa Konağı’nda incelemelerde bulunan Bakan Ergün, ‘’Bir şehir tarihine sahip çıkarsa, o şehrin değeri artar. İzmit’imizin, Kocaeli’mizin değeri de tarihine sahip çıkmakla artıyor’’ dedi.

 

SÜLEYMANPAŞA HAMAMI

Bakan Ergün’e, Akçakoca’daki restorasyon çalışmalarında yaptığı incelemede Kocaeli Valisi Ercan Topaca, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, AK Parti İl Başkanı Mahmut Civelek ile İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan eşlik etti. İlk olarak Süleyman Paşa Hamamı’nda inceleme yapan Bakan Ergün, çalışmaların geldiği noktaya ilişkin Başkan Karaosmanoğlu ve yetkililerden bilgi aldı. Bakan Ergün ile beraberindekiler, daha sonra yürüyerek el işlemeleri tamamlanan ve bitme aşamasına gelen Sırrıpaşa Konağı’na geçti.

 

SIRRIPAŞA KONAĞI

Üç katlı konakta tüm odaları tek tek dolaşarak detaylı bilgi alan Bakan Ergün’e, Başkan Karaosmanoğlu tarafından Süleyman Paşa Hamamı ile Sırrıpaşa Konağı’nda çalışmaların hızla ilerlediği ve bitme aşamasına geldiği bilgisi verildi. Restorasyon çalışmalarından duyduğu memnuniyeti dile getiren Bakan Ergün, İzmit ile Kocaeli’nin Bizans, Selçuklu ve Osmanlı eserlerine ev sahipliği yaptığını hatırlattı.

 

ÖNEMLİ KAYNAK AYRILIYOR

Geçmişte kentin tarihine yeterince sahip çıkılmadığını dile getiren Bakan Ergün, ‘’Son yıllarda hem bizim şehrimizde, hem de Türkiye’de tarihe yüksek bir hızla sahip çıkılıyor ve önemli kaynak ayrılıyor. Bir şehir tarihine sahip çıkarsa, o şehrin değeri artar. İzmit’imizin, Kocaeli’mizin değeri de tarihine sahip çıkmakla artıyor. İçinde bulunduğumuz Sırrıpaşa Konağı gibi estetik eserler, sanat değeri yüksek eserler, artık yapılmıyor’’ ifadesini kullandı.

 

TARİHE DEĞER VERENLERİ KUTLUYORUM

Restorasyon çalışmaları sonucunda tarihin ortaya çıkmaya başladığını söyleyen Bakan Ergün, ‘’Burada önemli bir sanat eseri vardı, ancak yanmış, yıkılmış, metruk bir haldeydi. Yıkılıp yerine betonarme bir bina yapılması bekleniyordu. Oysa şimdi tarihi konak yeniden ortaya çıktı. Yerine yapılması planlanan betonarme binadan bin kat daha değerli bir eser meydana çıktı. Süleyman Paşa Hamamı için de, yıkılsa da yerine bir bina yapsak gibi beklenti vardı. Şimdi orası da çok güzel bir şekilde restore ediliyor. Bunlar şehre değer katan şeylerdir. O nedenle hem Büyükşehir Belediyemizi, hem de İzmit Belediyemizi, son zamanlarda İzmit’in tarihine verdikleri değerden dolayı kutluyorum’’ şeklinde konuştu. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817

banner2823

banner2822

banner2824

banner2825

banner2826